Utomhusfärg

Färg utomhus från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Vi har utomhusfärg för alla möjliga projekt. Är det dags att måla om huset? Hitta din nya husfärg här! Vi har även dörr- och fönsterfärg, täckfärg och träfärg för utomhusbruk.

 

Förarbete ger bästa resultat

Välj din fasadfärg från Byggmax och du får en färg som skyddar mot väder och vind. För att måla om en träfasad krävs lite förarbete innan du målar med den utomhusfärg du valt. Börja med att tvätta rent med fasadtvätt och skrapa bort lös färg. Är det nya ytor som ska målas ska de först grundoljas och sedan grundmålas och detsamma gäller skrapade ytor, även skarvar och spikhål behandlas på samma sätt. Måla med grundfärgen medan grundoljan fortfarande är klibbig och tänk på att det inte ska vara kallare än 8 grader ute när du målar. Allt du behöver till att måla din fasad hittar du hos oss på Byggmax!

 

Vilken färg är bäst för utomhusbruk?

När grundfärgen har torkat börjar den roligaste delen av jobbet. Börja med att röra om färgen ordentligt. Våra färger är av bra kvalité och vid första målningen ser det ut som om det räcker med ett lager. Man målar ändå alltid två lager för längre livslängd. Måla i längder, uppifrån och ner, för att det inte ska droppa på det du redan målat. Bästa resultat får du om du varken tar för lite eller för mycket. Med Byggmax egna varumärke Midun har du ett brett utbud av färg att välja på. Vill du ha en stilren färg som vit eller drömmer du om en mer unik färg? Vi erbjuder färgblandning i flera av våra butiker. Välkommen in till oss så hjälper vi dig att blanda din färg.

 

Visste du även att vår inomhusfärg från Midun vunnit pris som Sveriges bästa väggfärg? Se färgen och läs mer om testet här.

 

Bra verktyg ger bra resultat

Utomhusfärgen finns i små och stora burkar – vanligast är 1, 3 eller 10 liter i varje. Läs rekommendationer på burken med utomhusfärg för hur många kvadratmeter en liter färg ska räcka till. När du målar behöver du även bra verktyg. Vi har målningstillbehör som penslar, rollers, målartvätt, glasfiberväv och tejp.

 

Få både tips och instruktioner för hur du lättast gör jobbet själv. Se våra gör-det-själv projekt som gör dig till grannskapets hemmafixare!

Produkt 1-24 av 87

 1. GRUNDOLJA 1 L
  GRUNDOLJA 1 L
  Pris från
  189   kr /st
 2. ÄDELTRÄOLJA BC Cuprinol
  0,465 L
  ÄDELTRÄOLJA BC Cuprinol
  Pris från
  98 95 kr /st
 3. Fasadfärg V
  7L, akrylatfärg, utefärg, vattenburen
  Fasadfärg V
  Pris från
  359   kr /st
 4. Rödfärg Premium
  Traditionell röd slamfärg av Premium kvalitet, 10L
  Rödfärg Premium
  Pris från
  200   kr /st
 5. Rödfärg Midun
  Traditionell röd slamfärg, 10L
  Rödfärg Midun
  Pris från
  100   kr /st
 6. Svensk Slamfärg
  Extra prima, 10 liter
  Svensk Slamfärg
  Pris från
  449   kr /st
 7. Järn- & metallfärg svart
  1L, lösningsmedelsburen
  Järn- & metallfärg svart
  Pris från
  169   kr /st

Produkt 1-24 av 87