Kaminer

Finns det något härligare än att sitta framför en varm kamin en ruggig höstkväll? Braskaminer ger en fantastisk mysfaktor samtidigt som de värmer upp ditt hem på ett effektivt sätt.

Låt din kamin sprida ljus och värme

Det är inte alls så svårt som man kanske kan tro att installera kaminer, vi skickar alltid med tydliga och enkla instruktioner. Det enda du behöver tänka på att att du måste installera en skorsten om du inte har det idag. Om det redan finns en murstock så måste den vara isolerad och godkänd för vedeldning. När du har koll på detta är det bara att välja ut vilken kamin som passar dig och ditt hem bäst! En bra placering på kaminen är så centralt som möjligt i huset så att värme kan spridas överallt. Se bara till att det inte får finnas något brännbart material minst 30 cm framför kaminen och minst 10 cm från varje sida.

Spara elkostnader med en bra kamin

När du har installerat din kamin så kommer du märka vilken otroligt stor skillnad det är på vedeldad värme och på elvärme. Dina elkostnader kommer att gå ner eftersom du hellre kommer att vilja elda i kaminen istället för att använda dina element. Detta är en anledning till att många väljer att sätta in kaminer i både bostadshus och fritidshus. Glöm bara inte att köpa till golvplattor som skyddar dina golv framför och runt kaminen. Det finns också fläktar som du kan köpa för att sprida värmen ännu mer effektivt. Har du frågor eller funderingar om hur du ska gå till väga, tveka inte att fråga oss på Byggmax.

Mura eldstad själv

En öppen spis används i dag kanske mest för mysfaktorns skull och verkningsgraden är ofta lägre än vad den skulle kunna vara. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade. Besök vår Gör det själv-guide mura och reparera eldstad så får du lära dig allt som behövs. 

 

Snygga kaminer hos Byggmax

Vi på Byggmax har ett stort utbud av prisvärda kaminer som passar just ditt hem. De är enkla att installera så att alla kan lyckas med sina drömprojekt.

 

Installera eldstad inomhus

Har du köpt en kamin och behöver hjälp att installera den - lugn ta en titt i vår Gör-det-själv-guide Installera Eldstad innan du ringer in hjälp. I guiden får du veta allt du behöver tänka på och förbereda innan din installation och hur du underhåller din eldstad framöver. 

Läs mer
Filtrera

113 träffar

Sortera på
Panadero
529x720x507 mm
12 795  kr
5-7 min brinntid
Från 49 95  kr
Muurikka
Svart
409  kr
Kaminexperten
3340mm, 150mm, klarar 1200°C, 35kg
10 465  kr
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 18 909  kr
Kaminexperten
Toppansluten, 7 kW, svart
Kaminexperten
Finns i flera längder
Från 389  kr
Södra
6kg
Från 10  kr
Cach Fires
Svart
9 495  kr
Kaminexperten
Toppansluten, 8 kW, svart
Kaminexperten
Svart
Kaminexperten
270x140x320
1 999  kr
Infire
Finns i flera utföranden
Från 88 95  kr
Cach Fires
13 995  kr
Sot- och rökfri
Från 50 95  kr