Ventilation

Ventilation från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Om ditt hus saknar en bra ventilationslösning är risken stor att du får problem i framtiden. Vi har vad du behöver för att förebygga bekymmer med fukt och dålig luft inomhus i ditt hus eller lägenhet. Att förbättra ventilationen är ofta ett lämpligt projekt för hemmafixare!


Ta hand om ditt hus

Oavsett om du funderar på att bygga ett Attefallshus eller om du har en äldre fastighet är ventilation ett mycket viktigt område. Inte minst i vårt klimat där temperaturskillnaden innebär risk för kondens. Du behöver kunna leda ut fukt och dålig lukt från t.ex. kök och badrum och försäkra dig om att husets alla delar har tillräcklig luftgenomströmning. Annars riskerar du att få problem med mögel, puts som släpper från väggen och en instängd och syrefattig inomhusmiljö. Hos oss på Byggmax hittar du hållbara och lättinstallerade ventilationsrör, ventilationsgaller och allt annat du behöver för att på egen hand uppdatera din fastighets ventilation.


Förbättra luftmiljön hemma

Om du inte har riktigt bra blick för det här med hus brukar vi rekommendera att du tar hjälp av en fackman om du misstänker att du har för mycket fukt i huset och otillräcklig ventilation. Själva arbetet med att förbättra ventilationen i ditt fritidshus och andra fastigheter kan du dock utföra själv. Momenten är i regel enkla och det handlar om en investering i tid och material som kan komma att löna sig många gånger om. En bra ventilationsfläkt kan även innebära bättre luft att andas och vistas i. Tänk särskilt på ventilationen i bastu och andra utrymmen som utsätts för mycket fukt och kanske saknar fönster.


Gör något åt ventilationen

Värme, avlopp, vatten och ventilationssystem hör till husets grundfunktioner som bara måste fungera. Ventilation till hus är ett område som många glömmer bort eftersom de problem som kan uppstå smyger sig på, ibland ganska obemärkt. Kanske är det först när du beger dig upp på husets svårtillgängliga kallvind eller när du inspekterar krypgrunden som du upptäcker att problem med ventilationen lett till fuktskador. Ofta är lösningen på problemen ganska enkel. Med en luftavfuktare från Byggmax och effektivare ventilation skapar du såväl värde som livskvalitet. Fundera även på ventilations rengöring - ventilationsrör och galler kan med tiden bli rejält nedsmutsade. Våra lättmonterade ventilationsbeslag hjälper dig mot nedsmutsning genom att skydda huset från bland annat möss.


På Byggmax kan vi detta med ventilation

Vill du förbättra luftmiljön hemma med hjälp av en billig lösning som du kan installera på egen hand? Vi på Byggmax har allt inom ventilation och vi hjälper dig gärna att åtgärda och förebygga problem med fukt och dålig luft.

 1. Friskluftsventil FV-90 Reton
  Vit
  Friskluftsventil FV-90 Reton
  Pris från
  255   kr /st
 2. Ventilationsslang
  130x1500mm
  Ventilationsslang
  Pris från
  145   kr /st
 3. VÄRMEFLYTTARE AIRMOVE 2.0
  -20% Tom 31/10
  VÄRMEFLYTTARE AIRMOVE 2.0
  Ord. pris 2495   kr Du sparar 499   kr Extrapris 1996   kr /st
 4. Badrumsfläkt
  Fukt- och timerstyrd 100 mm
  Badrumsfläkt
  Pris från
  399   kr /st
 5. Blockventil
  75mm, 486P
  Blockventil
  Pris från
  98 95 kr /st