Färgsprutor

En färgspruta eller målarspruta gör målningsarbetet mycket snabbare och smidigare. Slipp tröttande målning med pensel och roller och låt verktyget göra jobbet i stället. Färgsprutan är oslagbar vid målning av större ytor som exempelvis väggar, fasad, och staket. Självklart är den också bra att ha vid mindre arbeten som målning av möbler, lister och schabloner. Ta en titt bland vårt sortiment av målarsprutor och se vad som passar dina behov. 

Elektrisk färgspruta från Byggmax

Färgsprutan är en elektrisk maskin som skapar en färgdimma som blåses ut med hjälp av tryckluft. Det är därför enkelt att få ett jämt resultat som kommer in i svåråtkomliga vinklar och vrår. Men framför allt går det väldigt fort att måla större ytor. Få exempelvis ett gammalt kök att kännas som nytt genom att sprutlackera skåpluckorna.

Förarbetet är viktigt

Som med all målning är förarbete a och o och för att få ett perfekt resultat ska underlaget vara jämt, rent och dammfritt. Men tänk också på att täcka allt som inte ska få färg på sig, detta är extra viktigt inomhus då den fina dimman lätt sprider sig till oönskade ytor. Andningsskydd för dig som använder färgsprutan är också viktigt. Det kan vara bra att öva lite genom att spreja på en testbit innan man påbörjar det riktiga arbetet för att lära sig hur maskinen fungerar och få in en bra teknik.

Mängder av olika färger

Du kan använda en färgspruta till nästan alla sorters färger, men många behöver tunnas ut så att färgen har rätt viskositet för att kunna sprutas ut. Detta gör du enkelt med hjälp av vatten, lacknafta eller thinner, vad som behövs står på färgburken. På Byggmax har vi ett gediget färgsortiment så gå gärna in och kika på vår inomhusfärg och utomhusfärg för att hitta det som passar ditt projekt.

Läs mer
Filtrera

2 träffar

Sortera på
Black & Decker
Black & Decker, HVLP400-QS
Från 995  kr
Einhell
Svart, Röd, 500, kW
799  kr