Vertikalskärare Elektrisk Basic Care 32.4 AL-KO

ART.NR: 687277241
Lätt smidig kombinerad vertikalskärare. Levereras komplett uppsamlare och en vertikalskärarvals med 12 knivar och 32 cm i arbetsbredd.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Vertikalskärare Elektrisk Basic Care 32.4 AL-KO

Lätt smidig kombinerad vertikalskärare. Levereras komplett uppsamlare och en vertikalskärarvals med 12 knivar och 32 cm i arbetsbredd. Välj mellan att samla upp mossa och gräsrester eller att låta det vara för att sedan kratta upp det själv. Ställ enkelt med en spak in höjdinställningen som passar just din gräsmatta. Genom att vertikalskära gräsmattan ser du till att gamla gräsrester och mossa försvinner. Stålvalsen tränger ned i gräsmattan vilket gör att syre och näring enklare kommer ned till gräsrötterna som då ger ett stärkare gräs. Med en starkare gräsväxt undviker man att mossan sedan växer sig starkare. Kan även vara lämpligt att bättringsså efter vertikalskärning. Prova gärna att växla håll och köra diagonalt eller tvärs för bästa effekt. Om önskas kan man köpa till en vals för att lufta gräsmattan (komplett vals med fjädrar 114049)

  • Motor: 1200 W.
  • Vertikalskärarvals: Antal knivar: 12 st.
  • Arbetsbredd: 32 cm
  • Luftningsvals (tillbehör)
  • Djupinställningar: centralt stepless
  • Uppsamlare: 45 L
  • Vikt: 12 kg


Frisk luft för din gräsmatta
Förutom regelbunden gödning bör gräsmattan alltid bli vertikalskuren på våren och hösten, för att åter kunna "andas". Vertikalskärarens skär blad av stål tränger in i gräsmattan och tar grundligt bort gräsrester, mossa och växtrester. I direkt anslutning till vertikalskärningen skall de bearbetade ytorna gödslas, återsås och vattnas kraftigt. Dessa åtgärder förbättrar både upptag av näringsämnen och bevattning, och slutligen främjas gräsets tillväxt. De kraftfulla el- och bensinvertikalskärarna från AL-KO hjälper dig på ett effektivt sätt i denna makeover.

Alltid rätt arbetsdjup
Tack vare det höjdjusterbara skaftet slipper du anstränga muskler och leder. Dessutom kan redskapet förvaras på ett platssparande sätt.

Motorventilation
De stora ventilationsöppningarna är integrerade i skärmens design och säkerställer effektiv ventilation av motorn.

Enkel, kompakt lagring
Tack vare 2 svängbara grepp kan den vertikala skärningen vikas snabbt och enkelt, vilket gör det enkelt att transportera och lagra. Detta gör transporten enkel och garanterar platsbesparande lagring.

Valsbyte
Valsarna kan bytas snabbt och enkelt utan verktyg med hjälp av en räfflad skruv. En visuell säkerhetsindikator visar om valsen är korrekt monterad.

Vad innebär vertikalskärning egentligen?
En vertikalskärare har en vertikalskärningsvals med graderade skärblad av stål. Dessa penetrerar torven och avlägsnar därigenom gammalt gräs, gammal mossa och gamla växtrester. Denna process kan jämföras med manuell användning av en fast, tättandad kratta för att genomborra marken en bit, följt av utdragning av en del av de oönskade gräsresterna på vägen upp. Denna metod kan även användas på små ytor. På stora ytor med gräsrester rekommenderas en motordriven vertikalskärare. Oavsett vilken typ av enhet som används, så är det viktigt att ta bort de växtdelar som har dött under vintern, eftersom de tar bort ljus och luft från det spirande gräset. Märk väl att endast en torr, nyklippt gräsmatta bör vertikalskäras.

Läs mer
Varumärke AL-KO