Håll julgranen fin | ByggmaxHåll julgranen fin | Byggmax

Håll julgranen fin hela julen

Här kommer våra bästa tips för att få julgranen att hålla från tidigt i december till långt efter jul. Lycka till!

Inget slår väl en vacker, väldoftande gran under julens mysiga dagar. Men det är inte lika roligt när granen börjar torka och granbarren hamnar lite överallt. Här kommer våra bästa tips för att få julgranen att hålla sig fin från tidigt i december till långt efter jul.

När julgranen har tjänat sitt syfte och blivit torr och tråkigt, läs vår guide om hur du på bästa sätt återvinner din gran.

Tips 1 - Vänj granen vid inomhusvärme

Låt granen sakta vänja sig vid inomhusvärmen, för att undvika temperaturchock och en gran som tappar barren. Bästa tiden att ta in din gran är när vädret är milt. Vid minusgrader behöver den tinas upp i ett svalt utrymme i runt ett dygn innan den kan tas in i värmen. En bra plats är exempelvis ett svalt garage, förråd eller i farstun där det är några plusgrader.

Håll julgranen fin | ByggmaxHåll julgranen fin | Byggmax

Tips 2 - Vattna granen vid plusgrader

Vattna alltid granen vid plusgrader, även när den står utomhus. Ju högre temperatur desto mer vatten dricker den. En gran som torkar ut kommer snart att börja barra.

Tips 3 - Ny snittyta

Gör en ny snittyta på granen när det är dags att ta in den för klädning, så får den bäst uppsugningsförmåga. Sätt julgranen direkt i rikligt med vatten.

Tips 4 - Smart placering

Placera gärna granen på gott avstånd från varma element eller en het kamin, för att minska uttorkning. Ett tips är att spraya grenarna med vatten om luften känns torr.

Tips 5 - Vattna ofta

Vattna granen ofta – gärna varje dag. De första dagarna kan en gran dricka flera liter. Vanligt vatten är det bästa för törstiga julgranar.

Lycka till!

Julgranstips | ByggmaxJulgranstips | Byggmax