Bult, mutter och bricka

Bult, mutter och bricka från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Glöm inte bort de små tillbehören till ditt nästa byggprojekt, hellre fem bultar extra än en bult för lite. Vi har skruv och bult för alla dina byggprojekt.

Små tillbehör för stora drömmar

Bult, mutter och bricka behövs som regel till de flesta bygg och monteringsprojekt. Hos Byggmax hittar du snabbt allt det du behöver, vi har vanliga bultar och vagnbultar i olika dimensioner som med fördel kan köpas in billigt i lösvikt. Bult i lösvikt hittar du hos oss på Byggmax. När det kommer till muttrar så har vi förutom vanliga sorter såsom M8 bultar även inslags- och toppmuttrar samt lås- och hattmuttrar som finns i olika dimensioner.

Kan en mutter lossna?

Muttrar kan lossna och det är vanligt att använda sig utav låsmuttrar när man vill vara helt säker på att den inte ska lossna. Orsaker till att muttrar lossnar kan vara vibrationer eller kraftiga temperaturförändringar. Ett tips till den som inte har låsmuttrar är att istället använda två muttrar på samma bult för att på ett säkert och effektivt sätt låsa den.


Varför ska jag använda bricka till mutter?

Har du redan lagt mycket pengar på virke och annat material för ditt byggprojekt så vill du absolut inte skada det när du monterar ihop det. För att inte skada materialet när det monteras ihop med bult och mutter använder man en bricka. Brickan lägger man mellan bultens skalle och materialet. På så vis fördelas trycket på en större yta och förhindrar därmed att skallen "äter" sig in i materialet. Brickorna är självklart ytbehandlade för att tåla olika påfrestningar. På Byggmax har vi olika typer av brickor såsom små brickor, stora brickor, rundbrickor, fyrkantsbrickor, fjäderbrickor och karosseribrickor. När du handlar hos Byggmax så handlar du alltid kvalitet till ett förmånligt pris.


Vilken bult ska jag välja?

När du väljer bult handlar det om att allt är kompatibelt. Kolla upp vilken typ av bult som rekommenderas till materialet och projektet du jobbar med. Se även till att den bult och bricka du köper till passar ihop med din bult.


Köp muttrar och brickor billigt hos Byggmax

En bricka kostar inte mycket pengar men den kan vara otroligt viktig vid monteringsjobb för att skydda materialet. Glöm inte brickan till ditt nästa byggprojekt. Byggmax har både stor bricka och liten bricka.

Gör det roligare, gör det själv

Eftersom du letar bult, mutter och brickor gissar vi att du är i full gång med att planera och utföra ett projekt. Visste du att du kan hitta Gör det själv-guider här på Byggmax som du kan följa till punkt pricka eller bara se över och plocka inspiration från. Här kommer lite tips på några av våra mest älskade guider som du kanske också är intresserad av. Om du ska bygga altan så har vi den ultimata guiden. För den som är sugen på något mer öppet har vi en guide till hur man bygger trädäck på betongplattor. Vi kan även tipsa om vår guide till om du ska bygga räcke ribbstaket.

Lycka till!

Bult, mutter och bricka från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Glöm inte bort de små tillbehören till ditt nästa byggprojekt, hellre fem bultar extra än en bult för lite.

Små tillbehör för stora drömmar
Bult, mutter och bricka behövs som regel till de flesta bygg och monteringsprojekt. Hos Byggmax hittar du snabbt allt det du behöver, vi har vanliga bultar och vagnbultar i olika dimensioner och kan med fördel köpas in billigt i lösvikt. När det kommer till muttrar så har vi förutom den vanliga sorten även inslags- och toppmuttrar samt lås- och hattmuttrar som finns i olika dimensioner. Låsmuttrar används när man vill vara helt säker på att den inte ska lossna. Orsaker som kan få muttrar att lossna är vibrationer eller kraftiga temperaturförändringar. Ett tips ifall man inte har låsmuttrar är att istället använda två muttrar på samma bult för att på ett säkert och effektivt sätt låsa den.

Gör det roligare, gör det själv
Har du redan lagt mycket pengar på virke och annat material för ditt byggprojekt så vill du absolut inte skada det när du monterar ihop det. För att inte skada materialet när det monteras ihop med bult och mutter använder man en bricka. Brickan lägger man mellan bultens skalle och materialet. Då fördelas trycket på en större yta och förhindrar därmed att skallen "äter" sig in i materialet. Brickorna är självklart ytbehandlade för att tåla olika påfrestningar. På Byggmax har vi olika typer av brickor såsom rundbrickor, fyrkantsbrickor, fjäderbrickor och karosseribrickor. När du handlar hos Byggmax så handlar du alltid kvalitet till ett förmånligt pris.

Köp muttrar och brickor billigt hos Byggmax
En bricka kostar inte mycket pengar men den kan vara otroligt viktig vid monteringsjobb för att skydda materialet. Glöm inte brickan till ditt nästa byggprojekt.

1 produkt

1 produkt