Träolja & lasyr

Träolja och lasyr från Byggmax förlänger livslängden på dina utemöbler, trädäck, altan eller balkongtrallar. Köp din träolja från Byggmax och ge ditt trädäck eller altan maxad livslängd.

Varför ska jag använda träolja eller lasyr?

Träolja och lasyr kan användas på trä du haft i många år eller nybyggda träprojekt för att motverka sprickbildning. De ger även utmärkt skydd mot vatten, väder och vind och bevarar träets naturliga lyster. Träolja och lasyr används alltså både av praktiska och estetiska skäl. På Byggmax har vi ett brett sortiment av både träolja och lasyr med olika kulörer och egenskaper. Letar du efter träolja till din altan har du kommit helt rätt.

Vad är skillnaden på träolja och lasyr?

Både träolja och lasyr är oljebaserade ytbehandlingar för trä, men vad är egentligen skillnaden mellan dessa två? Träolja tränger in i träet och är vanligtvis opigmenterad medan lasyr bildar ett skyddande ytskikt och basen är alltid pigmenterad. Lasyren gör det därmed möjligt att färgsätta ditt trä för att passa in med resten av miljön och pigmentet skyddar även mot UV-strålar. Träolja är den mest använda behandlingen och har ofta ett lägre pris men du behöver olja in träet varje år. Därför är träolja inte lämpligt för fasaden. Lasyr kan däremot användas på fasaden och håller upp emot tre år.

Applicering av träolja och lasyr

När du ska olja in eller lasera trä måste du jobba på en torr yta för ett jämnt och fint resultat. Träet bör också rengöras med såpa och vatten. Om du inte jobbar med ett nytt material utan med ett material som stått ute bör det tvättas med algtvätt innan behandling. När alla förberedelser är klara är det bara att börja stryka på träolja i tunna jämna lager tills träet inte längre känns torrt. Lasyren målas tunt en bräda i taget. Suger träet åt sig mycket lasyr kan du behöver göra det en gång till, men var försiktig så det inte blir för mycket för då riskerar det att flagna.

Köp träolja eller lasyr till bra pris hos Byggmax

Genom behandling med träolja eller lasyr kommer ditt trä stå emot vädrets makter och hålla sig vackert en lång tid framöver. Hos oss på Byggmax kan du med säkerhet hitta den bästa träoljan eller lasyren för just ditt hem. Vi har även andra utomhusfärger som kan passa bra till dina målarprojekt.

Läs mer
Filtrera

21 träffar

Sortera på
Cuprinol
4,65 L
Från 289  kr
Sadolin
1 L
Från 185  kr
Finns i flera färger
Från 175  kr
Midun
4 L
399  kr
Midun
Finns i flera storlekar
Från 165  kr
Cuprinol
Finns i flera storlekar
Från 329  kr
Midun Basic
3 L
Från 89 95  kr
Midun
3 L
Från 165  kr
3 L
Från 359  kr
Cuprinol
5 L
Från 299  kr
Herdins
Utomhusbruk, 1l
Från 149  kr
Midun
Från 359  kr
3 L. Vattenburen
165  kr
Midun
4 L
Från 245  kr
1L, för hårdvaxoljade golv
399  kr
Midun
3 L
359  kr
3 L. Vattenburen
Från 165  kr
Cuprinol
0,465 L
Från 129  kr
Bona
2,5 L
549  kr
Herdins
49 95  kr
Midun Basic
65  kr