Våtrumslim

ART.NR: 18036
Midun våtrumslim är ett vattenburet lim speciellt framtaget för uppsättning av vinyltapet, glasfiberväv och glasfilt i våtrum på underlag av gips, betong, puts, trä och dylikt.
Kan även användas till uppsättning av glasfiberväv och glasfilt på icke sugande underlag som till exempel kakel eller klinkers.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Våtrumslim

Teknisk information
- Typ: Modifierad stärkelse förstärkt med akryldispersion
- Kulör: Vit
- Konsistens: Krämig, tixotropisk
- Torrhalt: ca 21 %
- Densitet: ca 1,0 kg / liter

Hållbarhet: Minst 12 månader i oöppnad förpackning vid torr och sval förvaring. Förvaras frostfritt.

Förberedelser: Underlaget ska vara rent, torrt, fast och fritt från tapetrester m.m. Täta och målade underlag genomslipas och tvättas av med rengöringsmedel. Speciellt vid limning av täta väggbeklädnader är det viktigt att underlaget är sugande. Porösa eller kraftigt sugande underlag bör grundas med väggrundering efter rengöring.

Förtunning: Omröres före användning och kan, vid behov, förtunnas med vatten.

Användningstemperatur: 15°C till 30°C, bäst vid rumstemperatur.

Uppsättning:
Uppsättning av glasfiberväv och glasfilt: Limmet appliceras på väggen i ett jämnt lager med pensel, roller eller Airless sprututrustning. Applicera inte lim på ett större område än att väv eller filt kan monteras medan limmet är vått.

Uppsättning av skumtapet: Limmet appliceras i ett jämnt lager på baksidan där det ska suga in och mjukgöra tapeten innan uppsättning. Undvik att det kommer lim på framsidan av tapeten. Eventuellt lim på framsidan avlägsnas – beroende på tapetkvalitet - antingen genom att dutta med en fuktig svamp eller avtvättning med svamp. Tillse att det är god ventilation under torktiden.

Sträckförmåga: 4 - 5 m² / liter.

Torktid: Normalt ca 1 dygn, beroende på rumstemperatur och luftfuktighet.

Efterbehandling: När limmet är helt torrt kan väven/filten målas över. Observera att limmet tål fukt men ska skyddas mot kraftig, långvarig eller direkt vattenpåverkan.

Rengöring: Limfläckar avlägsnas omgående med fuktig trasa. Verktyg rengörs med ljummet vatten.

I övrigt hänvisas till tapet/väv/filtproducentens anvisningar.

Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 18036