Elektriskt Bastuaggregat HUUM DROP

Finns i olika effekt
ART.NR: 68756858
Ett elegant bastuaggregat i hjärtat av din bastu. Njut av bastu på estniskt vis med Elektriskt Bastuaggregat HUUM DROP. HUUMs bastuaggregat, styrpaneler och andra produkter tillverkas uteslutande i Estland och håller mycket hög nivå av design och kvalitet.
Läs mer
Effekt:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Elektriskt Bastuaggregat HUUM DROP

Bastuaggregatet DROP är inspirerat av det renaste elementet i naturen – en vattendroppe. DROPs runda design gör den klassiska kantiga inredningen i en bastu mjukare, livar upp det och ger det extra elegans. Förutom ett snyggt utseende har DROP även flera viktiga fördelar. Detta kompakta väggmonterade bastuaggregat rymmer upp till 55 kg stenar, dvs mer än de flesta vedeldade bastuaggregat, och säkrar långvarig bastuånga.

Inkluderar
Eldrivet bastuaggregat och väggfäste.

Bastuaggregatet kräver även
Styrpanel, stenar (5-10 cm) och värmebeständig strömkabel.

Prisbelönt design
Den organiska och minimalistiska designen av bastuaggregatet DROP gör det till den mest attraktiva delen av din bastu. Dessutom tar DROP mycket lite plats och rymmer en stor mängd stenar som håller bastun het länge.

Den 230 V 1N-anslutningen måste utföras analog med trefasiga anslutningen. Värmekretsar måste fördelas uppströms brytaren.

Fördelar
  • rostfritt stål
  • stor stenmängd
  • garanti 5 år

HUUMs produkter tillverkas uteslutande i Estland
HUUMs bastuaggregat, styrpaneler och andra produkter tillverkas uteslutande i Estland med hjälp av olika partners. Visste du att den skenbart enkla designen av bastuaggregaten egentligen kräver en ganska komplicerad tillverkningsprocess? Därför samarbetar vår leveverantör med ledande estniska metallbearbetningsföretag för att säkra maximal kvalitet av våra produkter i varje tillverkningsetapp.

Bastuånga som i en traditionell bastu
I bastuaggregat av HUUM används minimalt med metall för att allt värme skulle komma från stenarna och så lite värme som möjligt från metall. Detta hjälper att höja mängden hälsosamma negativa joner i luften vilken är hög i en traditionell vedeldad bastu och hålla andelen positiva joner minimal. Detta i kombination med den stora stenvolymen är hemligheten med den hälsosamma, mjuka och långvariga bastuångan av våra bastuaggregat.

Läs mer
Varumärke HUUM
Leverantörens artikelnummer 11094

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.