Glasfiberväv

Glasfiberväv är ett hållbart material som är enkelt att måla, det ger väggen struktur jämfört med en helt slät vägg, dessutom har väven ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd. På Byggmax hittar du, utöver glasfiberväv, även vävlim, målarfilt och kompletta tapetset till bra pris. Handla direkt på webben eller kom in och besök oss i butik.


Sätta glasfibertapet och vävtapet?

Har du aldrig tapetserat eller satt upp glasfiberväv förut kan de vara bra att ta hjälp första gången du ska sätta glasfiberväv. Se till att möblerna är väl skyddade eller flytta dem till ett annat rum. Har du tapetserade väggar är det viktigt att du river bort den gamla tapeten för att glasfiberväven ska fästa. Har du målade väggar bör du tvätta dessa med sodalösning innan du börjar.

 

Är underlaget sugande ska det förlimmas. Lägg till ungefär en decimeter till väggens längd för renskärning när du skär i glasfiberväven. Fortsätt med att breda ett jämt lager lim över väggen. Tryck upp den översta delen av väven med vävverktyg vid takets kant, lämna 5 centimeter i skärmån. För att väven ska hamna lodrätt använd verktyget eller handflatan för att dra uppifrån och ner. Se till att den fastnar ordentligt och alla luftbubblor mellan vägg och väv pressas ut. Sätt nästa stycke väv kant i kant med den första, eventuellt med några millimeters överlapp. Avsluta med att pressa försiktigt till skarven mellan styckena.  När du är helt klar kan du välja att måla väven, räkna med två strykningar.


Är glasfiber farligt?

Se till att ha ordentlig skyddsutrustning när du använder glasfiber.


Glasfiberväv vägg på Byggmax

Vi har flera olika glasfiberväv, bland annat glasfiberväv med finstruktur och glasfiberväv med fiskben. Fiskbensmönstrad ger struktur i jämförelse med en slät vägg. Den har också ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd.

Se även till att köpa glasfiberremsa för att få skarvar helt släta när du sätter upp glasfiberväv, exempelvis på fasade gipsskivor.


Tapetsera eller måla

Vill du istället tapetersera eller måla hemma så har vi ett brett utbud av tapeter och inomhusfärg. Med hjälp av våra gör-det-själv projekt får du även steg-för-steg tips på hur du bygger, renoverar och målar om hemma.

10 artiklar

 1. MÅLARFILT FÖRGRUNDAD
  1x25m
  MÅLARFILT FÖRGRUNDAD
  Pris från
  429   kr /st
 2. Vävlim
  5L
  Vävlim
  Pris från
  81 95 kr /st
 3. Tapetset
  4-delar
  Tapetset
  Pris från
  69 95 kr /st
 4. Våtrumslim
  5L
  Våtrumslim
  Pris från
  239   kr /st
 5. GLASFIBERVÄV ECO PRIX FISKBEN
  1x25m
  GLASFIBERVÄV ECO PRIX FISKBEN
  Pris från
  449   kr /st
 6. Målarfolie
  1500x0,03mmx25m
  Målarfolie
  Pris från
  68 95 kr /st
 7. Målarfilt
  1x25m
  Målarfilt
  Pris från
  169   kr /st
 8. GLASFIBERVÄV ECO PRIX LÅGSTRUKTUR
  1x25m
  GLASFIBERVÄV ECO PRIX LÅGSTRUKTUR
  Pris från
  329   kr /st
 9. Målarfilt 2500x100cm
  Fleece, grå
  Målarfilt 2500x100cm
  Pris från
  179   kr /st

10 artiklar