GLASFIBERVÄV LÅGSTRUKTUR

ART.NR: 18553
Glasfiberväv är ett hållbart material som är enkelt att måla, det ger väggen struktur jämfört med en helt slät vägg, dessutom har glasfiberväven ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

GLASFIBERVÄV LÅGSTRUKTUR

Glasfiberväv är ett hållbart material som är enkelt att måla. Glasfiberväven har ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd.
Glasfiberväven kan fästas på målade, tapetserade och putsade ytor samt på gipsskivor.

- Mycket starkt skydd och armering av väggen mot slag, stötar, sprickor, brand, vatten, fukt och mögel.
- För tak och väggar i torra utrymmen.
- Snabb och enkel uppsättning
- Ommålningsbar
- Lätt att rengöra

Observera att denna endast säljs på hela rullar.

Innan du börjar

För att skydda möblerna från slipdamm rekommenderar vi att de ställs ihop tillsammans och plastas in. Golvlister samt skyddskåporna till eluttag och kontakter ska monteras ner. Förarbetet på väggen skiljer sig beroende på vilken typ av vägg det är.

Målad vägg

Börja med att tvätta av väggen med sodalösning, är väggen målad med blank färg kan du med fördel rugga upp ytan med en grov svamp så att klistret fäster bättre. Skölj tillsist av med vatten.

Tapetserad vägg

Börja med att ta bort all tapet, när väggen är ren spackla igen eventuella skador och låt torka och slipa därefter ytan.

Putsad vägg

Borsta bort lös puts, spackla sedan igen hål och låt torka, slipa sedan med fint slippapper.

Gipsskiva

Börja med att spackla igen skruv- eller spikhål. Har gipsskivan fasade kanter måste de noggrant spacklas igen. När spacklet torkat ska det slipas så att skivan blir helt slät.

Att sätta upp glasfiberväv

Är underlaget sugande ska det förlimmas, stryk på ett lager lim, låt det dras in i material och torka. Skär till väven, lägg till ungefär en decimeter till väggens längd för renskärning. Stryk sedan ut rikligt med klister i ett jämnt lager över väggen. Sätt sedan upp väven, börja med att trycka fast den översta delen med hjälp av ett vävverktyg vid takets kant, lämna 5 centimeter i skärmån. Dra sedan med verktyget och handflatan uppifrån och ner så att väven hamnar absolut lodrätt. Se därefter till att väven fastnar genom att dra arbeta inifrån och ut med vävverktyget, se till att alla luftbubblor mellan vägg och väv pressas ut. Arbeta aldrig nerifrån och upp. Sätt nästa stycke väv kant i kant med den första, eventuellt med några millimeters överlapp tryck slutligen försiktigt till skarven mellan styckena. Vid innerhörn låter du väven gå över på nästa vägg med ett par centimeter. Vid eluttag penslar du på med lim runtom och skär ett kryss i väven när den fästs över, skär till när väven är på plats och har torkat. Efter uppsättningen kan väven målas, räkna med två strykningar.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 59740