Induktionsspis

Trött på att matlagningen tar för lång tid? Då ska köpa en induktionsspis. Induktionsspisen fördel är främst att den värmer upp kokkärlet istället för hällen, medan hällen i sig är sval. Induktionstekniken gör att hällen värms upp snabbt, säkert och energisnålt. Det är möjligt tack vare en elektrisk spole som sitter under ytan som skapar ett elektromagnetiskt fält som i sin tur genererar värme. Vinsten blir att du kan reglera värmen snabbt och med stor exakthet under matlagningen. Många induktionsspisar har en så kallad Booster-funktion som ger snabb tillfällig extra kraft som gör att du exempelvis kan koka upp vattnet snabbare.

Induktionsspis med 4 kokzoner räcker gott och väl

Vissa induktionspisar har 1 till 6 kokzoner. Vanligast är induktionspisar med 4 zoner. Det burkar räcka gott och väl för en vanlig hemmakock. Många induktionshällar har även så kallade flexibla zoner. Större zoner är smidiga om du har extra stora stekpannor eller ovala grytor.

Induktionsspis passar för många kokkärl

De allra flesta kokkärl som säljs idag kan användas på induktionsspis. På en induktionsspis kan du använda kokkärl av gjutjärn, titan, rostfritt stål, emaljerade eller stål. Du kan däremot inte använda stekpannor eller kastruller som är gjorda av koppar, glas eller aluminium. Testa om ett kärl kan användas på induktion genom att sätta en kylskåpsmagnet mot botten. Om magneten fastnar så fungerar kokkärlet utmärkt på induktion. Tips är också att du letar efter induktionssymbolen när du handlar kokkärl.

Köp induktionsspis hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av induktionsspisar som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken induktionsspis som passar dig.

filter-white Filtrera

5 träffar

Sortera på
Bosch
Finns i flera färger
Från 11 267  kr
Bosch
Finns i flera färger
Från 21 799  kr
Siemens
Finns i flera färger
Från 17 399  kr
Siemens
Finns i flera färger
Från 22 199  kr
Bosch
15 799  kr