Frånluftstumlare

En frånluftstumlare är den modell som är vanlig i tvättstugor där det tvättas mycket eller där finns mycket fukt – till exempel i villor, sommarstugor eller i hyres- och bostadsrättsföreningars tvättrum. En frånluftstumlare är oftast det snabbaste sättet att torka kläder på tack vare sin höga kapacitet och snabba avfuktning.

Frånluftstumlare passar bra i en lite tvättstuga

Frånluftstumlaren fungerar med hjälp av centrifugalkraft och varmluft. Den fuktiga luften som bildas leds ut genom ett ventilationsrör och ny varm luft fylls på som gör torkningsprocessen snabb. Eftersom frånluftstumlaren ständigt använder ny luft inifrån huset kräver det mer energi. Om du har en liten tvättstuga som snabbt blir fuktig och ett befintligt ventilationshål så kan en frånluftstumlare vara ett bra alternativ.

Frånluftstumlare minskar risken för fukt- och mögelskador

Fördelen med en frånluftstumlare är att fukten leds ut från rummet till utsidan av huset via en ventilationskanal som minskar risken för fukt- och mögelskador. Har du en befintlig ventilationskanal där du vill installera torktumlaren är det fördelaktigt. Finns inte det så krävs det en större installation med ett hål i väggen från tvättstugan till utsidan.

Köp frånluftstumlare på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av frånluftstumlare som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken frånluftstumlare som passar dig. Välkommen!

1 träff

Sortera på
Cylinda
Antracit, professionellt bruk, frånluft
77 465  kr