Oljebets Brun 275 ml Herdins

ART.NR: 1862004
Färdig betslösning som består av pigmenterad olja, för en jämnare infärgning på stora och små ytor av nytt eller renslipat trä.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Oljebets Brun 275 ml Herdins

Herdins Oljebets är en färdig betslösning som består av pigmenterad olja. Oljebetsen är inte lika transparent som Äkta bets eller Lackbets, men ger i stället en jämnare infärgning.

Oljebetsen ger ett bra grundskydd samtidigt som träytan får en mjuk och taktil träkänsla. En oljebetsad yta är dessutom lätt att reparera. Det räcker med att du slipar bort de skadade området och applicerar på ny Oljebets. Den har också längre öppettid än de lackbaserade betserna, vilket gör att den lämpar sig bättre till större ytor som till exempel golv.

Produktinformation

Innehåll: Pigmenterade oljor och alifatisk lacknafta
Underlag: Stora och små ytor av nytt eller renslipat trä
Åtgång: En burk, 275 ml, räcker till ca 10–15 m² på hyvlat/slipat underlag
Appliceringssätt: Pensel, svamp

Miljö och återvinning

Tomma burkar lämnas till den lokala miljöstationen för återvinning. Flytande oljebetsrester och tvättvätska utgör brandfarligt avfall och skall inte hällas ut i avloppet, utan också lämnas till miljöstationen.

Tänk på att

Om du har köpt flera burkar med samma kulör rekommenderar vi att du blandar dessa innan du påbörjar behandling.
Läs mer
Varumärke Herdins

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.