Plugg och expander

Plugg och expander från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Hos oss hittar du ett stort sortiment av både plugg och expander som ger dig riktigt fasta och säkra infästningar.

 

Varför använder man plugg?

När du bygger är det viktigt att använda rätt infästningsmetod för det material du jobbar med. Hos oss hittar du ett riktigt stort sortiment av olika plugg och expander. Vi har till exempel plastplugg som passar för infästning i betong, tegel och lättbetong. Om du behöver fästa något riktigt tungt på en gipsvägg rekommenderar vi vår skivexpander då den klarar större påfrestning än en traditionell gipsskruv. Har du gjort ett snyggt bygge och vill dölja fula skruvskallar passar vår träplugg bra för ändamålet. Oavsett vilken typ av infästning du behöver, betongplugg, expanderplugg eller gipsplugg hittar du den här.

 

När ska man plugga?

Oavsett om du ska sätta upp byggskivor, bygga möbler eller hänga upp den nya stora tavlan på gipsväggen, har vi både plugg och expander som passar för ändamålet. Om du skulle vara osäker på vilka produkter du ska använda hjälper vi dig gärna. Många kan tycka att det känns ovant och svårt att göra infästningar i betong istället för trä, men med en bra expanderspik från oss är det faktiskt ganska lätt. Allt du behöver göra är att förborra och sedan slå in spiken i hålet. Den pressas då ihop och expanderar sedan till ursprunglig form. Det gör att infästningen blir både enkel och säker. När du ska göra en infästning i gips är en gipsplugg bra att använda eftersom gips är poröst och är ett stabilt material att göra infästning i. 

 

Hur fungerar en expanderplugg?

Gipsexpander - används vid montage i olika typer av skivmaterial. Exempelvis gips-, träfiber- och spånskiveskivor.
Expanderspik
- är avsedd för lätt och genomgående montering tegel, betong och natursten. Användningsområden kan tex vara montering av stål- och träläkter i betong, i betongbjälklagets undersida eller för spikläkter till undertak.
Pinnexpander- bult för stabila infästningar i betong. 

 

Hitta pluggar och expanders för alla behov hos Byggmax

Hos Byggmax hittar du expander och plugg för de flesta olika byggprojekt. Om du är osäker på vad du ska använda till ditt bygge hjälper vid dig gärna.

 

 1. Vattenpass
  30 cm
  Vattenpass
  Pris från
  59 95 kr /st
 2. Spikplugg
  FZB
  Spikplugg
  Pris från
  1 95 kr /st
 3. Spikplugg
  5X38mm vit 1st
  Spikplugg
  Pris från
  179   kr /st
 4. Pinnexpander
  Olika storlekar
  Pinnexpander
  Pris från
  399   kr /st
 5. Snörslå Stanley
  Krita 30m
  Snörslå Stanley
  Pris från
  69 95 kr /st
 6. Tumstockshållare
  Thumby
  Tumstockshållare
  Pris från
  20   kr /st
 7. Fasadplugg
  Spår, 8x150mm, UTGÅENDE
  Fasadplugg
  Pris från
  20   kr /st
 8. Spikplugg
  Förzinkad, 6x80mm, 100st
  Spikplugg
  Pris från
  149   kr /st
 9. Spikplugg
  Förzinkad, 8x100mm, 50st
  Spikplugg
  Pris från
  125   kr /st