Träskruv

 Hos Byggmax hittar du flera olika sorters träskruv. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Oavsett om du ska skruva inom- eller utomhus har vi många olika träskruvar som passar för ändamålet.


Rätt skruv för rätt projekt

Med en bra skruvdragare och rätt sorts träskruv kan man komma långt med byggdrömmen. Dessa komponenter gör att byggandet både går snabbt och blir roligt. När du ska skruva i trä finns det några viktiga saker att tänka på för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Det är viktigt att du väljer rätt skruv för det projektet du vill göra.

 

Tänk också på att skruven varken bör vara för lång eller för kort. En för kort skruv gör att konstruktionen inte blir lika stabil medan en för lång skruv riskerar att sticka ut på baksidan av ditt virke. Tumregeln är att skruven ska vara dubbelt så lång som materialet du ska fästa. När du skruvar i långa skruvar bör du alltid förborra för att få bästa resultat. Borrhålet bör inte vara djupare än tre fjärdedelar av skruvens längd. Markera borren med maskeringstejp så vet du hur långt du kan gå.

 

Tålig träskruv

Dags att fästa? Vår C4-klassade träskruv har massor av användningsområden för montering inomhus. Den kommer dessutom i ett flertal dimensioner, allt för att du ska kunna hitta den skruv som passar just dig och ditt projekt allra bäst.

 

Men vad menas egentligen med C4? En skruv som är märkt med C4 håller samma klass som skruvar i rostfritt stål, men kostar betydligt mindre. SP-loggan på lådan betyder att den är testad och godkänd av Svenska Statens Provningsanstalt.

 

 • När du fäster trä mot trä så tänk på, om inte annat anges, att skruvens längd bör vara minst två gånger det infästa virkets tjocklek.
 • Kom ihåg att det är viktigt att din bits eller mejsel är anpassad till skruven som du skruvar i.
 • Den C4-märkta träskruven går även att använda utomhus, eftersom den står pall för både väder och vind.

 

Ska du fäst skruven i trä?

Delgängad skruv: Den här använder du om du ska skruva ihop virke.

Helgängad skruv: Använder du framförallt om du ska fästa ett tunnare material (t.ex. plåt) på trä eller metall.

Trä-/spånskiveskruv: Grovgängad och har strutformad skalle. Skallen gör skruven självförsänkande. Den här typen använder du när du ska fästa träbaserade skivor, t.ex. spånskivor, plywood, MDF eller OSB.

 

Om du ska skruva i tryckimpregnerat virke är det extra viktigt att du väljer rätt sorts skruv. Det beror på att den här typen av virke innehåller ett ämne som gör att vissa skruvar rostar väldigt snabbt.

 

Produkt 1-25 av 338

 1. Pris från
  99 95 kr /kg
  2-10 d
 2. Pris från
  179   kr /st
  2-10 d
 3. Pris från
  199   kr /st
  2-10 d
 4. Pris från
  124   kr /st
  2-10 d
 5. Pris från
  209   kr /st
  2-10 d
 6. Pris från
  219   kr /st
  2-10 d
 7. Pris från
  87 95 kr /st
  2-5 d
 8. Pris från
  19 95 kr /st
  2-10 d
 9. Pris från
  199   kr /kg
  2-10 d
 10. Pris från
  279   kr /st
  2-10 d
 11. Pris från
  299   kr /st
  2-10 d
 12. Pris från
  399   kr /st
  2-10 d
 13. Pris från
  119   kr /st
  2-5 d

Produkt 1-25 av 338