Klickgolvets fördelar och användningsområden | ByggmaxKlickgolvets fördelar och användningsområden | Byggmax

Vad är klickgolv?

Här kan du läsa om klickgolv och dess egenskaper och användningsområden.

Klickgolv är ett samlingsnamn för golv du lägger med ett klicklåssystem. Det är från början en svensk uppfinning som innebär att du klickar fast golvplankorna i varandra utan att behöva använda lim, spik eller skruv. Klicklåsen har sedan start utvecklats och idag finns det olika typer som exempelvis 2G och 5G men grundprincipen är fortfarande densamma.

Fördelen med klickgolv är att det är prisvärt och är ett golv som den händige smidigt kan lägga själv. Dessutom går de flesta klickgolv att lägga direkt ovanpå ett annat golv och är kompatibla med golvvärme. Ett som är säkert är i alla fall att klickgolvets smarta konstruktion har gjort det till ett otroligt populärt val om man vill ha ett nytt golv.

Klickgolvets fördelar och användningsområden| ByggmaxKlickgolvets fördelar och användningsområden| Byggmax

Få nytt golv med ett klick

Önskar du att lägga klickgolv behöver du bestämma vilket typ av golv du vill ha. Idag finns nämligen de mest omtyckta golven såsom vinylgolv, korkgolv, parkettgolv och laminatgolv att lägga som klickgolv. Gemensamt för klickgolv är att de består av flera lager, däremot ser lagerna olika ut på de olika golven vilket ger varierande utseende och egenskaper. De kan exempelvis vara mer eller mindre känsliga för fukt och temperaturförändringar och en del kräver mycket underhåll medan andra är mer tåliga för slitage. Golvens olika egenskaper gör därmed att de passar i olika rum i hemmet. Utgå därför först från vilket rum du ska lägga nytt golv i och utifrån det kan du enkelt hitta det bäst lämpade klickgolvet.

Inred hemmet med olika klickgolv

Vi kan konstatera att klickgolv finns i flera olika golvtyper, men vilket typ av golv passar till vilket rum? Till sovrummet och vardagsrummet är det vanligt med parkett- och laminatgolv. Vill du ha ett golv i äkta trä och har möjlighet att underhålla golvet är det parkettgolv du ska välja. Har du i stället behov för ett mer slitagetåligt golv kan det passa bättre med ett laminatgolv som finns i flera olika trä- och stenimitationer. För dig som uppskattar ett mjukt och ljuddämpande golv så är korkgolv ett alternativ. Köket och hallen utsätts för mycket spill och slask och därför är ett slitstarkt vinylgolv perfekt för dessa rum. Givetvis är det möjligt med andra golvtyper i kök och hall, dubbelkolla dock först om det är vattenbeständigt. Oavsett vilket rum du inreder kommer du få ett snyggt och funktionellt golv med klickgolv.