Limträ

När du köper limträ från Byggmax kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris! Oavsett hur stort eller litet ditt projekt är så hittar du allt du behöver hos oss, både online och i butik.

 

Vad är limträ?

Limträ är utsågade ribbor som limmats ihop till olika format som är anpassade för just ditt behov. Det här produkterna håller sig raka och fina trots att det fortfarande är ett levande material. Till skillnad från brädor och plank som sågas ut direkt ur ett träd och riskerar att vrida och kröka sig även om det hanterats enligt konstens alla regler. Trä är ett levande material som förändras över tid.

Med limträ kan man fixa ett vanligt hyllplan eller bygga en mer avancerad hyllmöbel. Möjligheterna är stora med det här materialet, närhelst du funderar på ett projekt kan detta vara lösningen.

 

När ska man använda limträ?

När du behöver exempelvis en stolpe kan det vara bättre med en limträstolpe. Den kommer att hålla formen bättre och spricker inte, som en "vanlig" trästolpe riskerar att göra.

För att förstärka konstruktionen kan du behöva byggbeslag och för att ditt projekt ska hålla länge kan det behöva ytbehandlas. Byggmax har mängder av beslag och ytbehandlingsprodukter!

Här hittar du alla tillbehör för ditt projekt så som - verktygarbetsskyddspik och skruv för alla tänkbara behov.

 

Vårt viktigaste byggmaterial

Virke är ett ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart material och ger oss oändliga möjligheter med olika byggprojekt. Till skillnad från betong, stål och tegel är trä det enda förnybara byggmaterialet. Träet kan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

Limträ från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. När du behöver en stolpe t.ex. kan det vara bättre med en limträstolpe. Den kommer att hålla formen bättre och spricker inte, som en "vanlig" trästolpe riskerar att göra.

Vad du kan bygga med limträ
Med limträ kan man fixa ett vanligt hyllplan eller bygga en mer avancerad hyllmöbel. Möjligheterna är stora med det här materialet. Närhelst du funderar på ett projekt kan detta vara lösningen. Kanske limträtrall på altanen? Eller limträstolpar under altantaket? Trä är ett levande material som förändras över tid. Brädor och plank som sågas ut direkt ur ett träd riskerar att vrida och kröka sig även om det hanterats enligt konstens alla regler. Limträprodukter däremot är utsågade ribbor som limmats ihop till olika format som är anpassade för just ditt behov. Det här produkterna håller sig raka och fina trots att det fortfarande är ett levande material.

Vinsten med att göra det själv
Om du behöver en möbel i hemmet så överväger du kanske att antingen köpa den eller bygga den själv. Om det blir billigare att tillverka den själv är valet ofta enkelt. Limträ är både prisvärt och enkelt att arbeta med. Byggmax har ett stort sortiment att välja på och vi är tillgängliga nästan oavsett var i Sverige du bor. För att förstärka konstruktionen kan du behöva byggbeslag och för att ditt projekt ska hålla länge kan det behöva ytbehandlas. Byggmax har mängder av beslag och ytbehandlingsprodukter!

Stabilt limträ från Byggmax
På Byggmax.se är limträ prisvärt. Du kan genomföra ditt projekt själv och Byggmax hjälper dig att genomföra din dröm. Alla är välkomna.

9 artiklar

 1. Limträ 115x115
  5m
  Limträ 115x115
  Pris från
  815   kr /st
 2. Limträ 90x90
  5 m
  Limträ 90x90
  Pris från
  475   kr /st
 3. Limträ 90x315
  6m
  Limträ 90x315
  Pris från
  1729   kr /st
 4. Limträ 56x225
  6m
  Limträ 56x225
  Pris från
  834   kr /st
 5. Limträ 42x180
  6m
  Limträ 42x180
  Pris från
  507   kr /st
 6. Limträ 42x180
  4m
  Limträ 42x180
  Pris från
  349   kr /st
 7. Limträ 56x225
  4m
  Limträ 56x225
  Pris från
  565   kr /st
 8. Limträ 90x315
  4m
  Limträ 90x315
  Pris från
  1185   kr /st

9 artiklar