Impregnerade reglar

Vill du bygga en fristående uteplats, eller kanske ett förråd? Hos oss hittar du impregnerade reglar i olika dimensioner som låter dig bygga stabilt och säkert. För utomhusprojektet är impregnerat virke oumbärligt då den här typen av virke inte skadas av väder och vind. Vi har allt du behöver, både online och i våra butiker.

Med tryckimpregnerade reglar kan du bygga upp stommen till din konstruktion med passande dimension av hög kvalitét. Du kan exempelvis bygga ett skjul som passar för både förvaring, cyklar och redskap, eller varför inte ge ett både effektivt och snyggt skydd för trädgården eller uteplatsen med en helt egenbyggd spaljé.

 

Underhållsfritt

Vi har riktigt bra tryckimpregnerade reglar som låter dig njuta av din utomhuskonstruktion i många år. Tryckt virke behöver inte underhållas utan garanterar ett långvarigt skydd mot främst röta. Det är dock möjligt att slipa ner och behandla virket för ett förnyat utseende när det börjar se slitet ut. För impregnerade reglar rekommenderar vi spik och skruv i rostfritt stål.

 

Då ska du välja impregnerade reglar

Om trä utsätts för fukt under en längre period så ruttnar det och därför behöver alla konstruktioner utomhus och speciellt de som är fast förankrade i mark och vatten, ett fullgott och garanterat rötskydd. Olika bestrykningsmedel som exempelvis träoljor tränger endast in en liten bit i virket och ger endast ett ytskydd, det är endast tryckimpregneringsmetoden som kan ge skydd av hela virket. Utan tryckimpregneringen är godkända träskyddsmedel inte effektiva.


Träskyddsklasser

Alla tryckta reglar som säljs på Byggmax är NTR-klassat. Detta betyder att Nordiska Träskyddsrådet (NTR) garanterar högsta klass, och lämnar 20 års rötskyddsgaranti. Garantin omfattar träskyddsklasserna NTR/A och NTR/AB.

Svenskt NTR-klassat virke är dimensionsbundet vilket innebär att de grova dimensionerna, 45x145mm och grövre som används i direkt kontakt med mark och vatten, exempelvis staket och stolpar, alltid impregneras i träskyddsklass NTR/A. Detta innebär att tunnare dimensioner som används ovan mark impregneras i träskyddsklass NTR/AB.

 

Gör det själv

Det är inte alltid lätt att bygga rätt. Och kan du inte helt själv så kan vi hjälpa dig att nå drömmen, vare sig du ska bygga ditt eget hus, staket eller altan. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se vår gör det själv guide här.

 

Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Bygg ett utekök, en gungställning eller varför inte en utedusch? Ett projekt som tillåter både vänner och familj att njuta av solen. Vi ger dig tips och råd om hur du bygger som ett proffs.

12 artiklar

 1. Pris från
  27 75 kr /m
  2-10 d
 2. Pris från
  35 75 kr /m
  2-10 d
 3. Pris från
  9 25 kr /m
  2-10 d
 4. Pris från
  24 75 kr /m
  2-10 d
 5. Pris från
  18 75 kr /m
  2-10 d
 6. Pris från
  54 95 kr /m
  3-6 d
 7. Pris från
  13 95 kr /m
  2-10 d
 8. Pris från
  45 65 kr /m
  2-10 d
 9. Pris från
  36 95 kr /m
  2-10 d
 10. Pris från
  15 75 kr /m
  2-10 d
 11. Pris från
  0   kr

12 artiklar