BADTUNNA STEADY CULT M KIRAMI

ART.NR: 671000010
Paket badtunna Kirami Steady M Cult med dubbla lock, ett extra isolerande underlock och ett rejält täcklock.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

BADTUNNA STEADY CULT M KIRAMI

Paket badtunna Kirami Steady M Cult med dubbla lock, ett extra isolerande underlock och ett rejält täcklock. Badtunnan erbjuder bekvämlighet och en modern stil. Den förhöjda delen på sitsen ger ett nytt flexibelt badtunnande. På tumanhand kan man använda det som ett extra rygg- och armstöd och sträcka ut sig med benen längs med sitsen.

Den fungerar utmärkt som en barnsits eller en plats att komma upp lite om man vill svalka sig. Kan ge ett bekvämare i och ursteg. Enkel installation, 1-2 personer gör det på ca en halvtimme.

Detta medföljer

- Täcklock, av tålig homogen svart ABS-plast
- Extra isolerande underlock, ger snabbare uppvärmning och mindre värmeförlust

Övrigt

- Vikt endast badtunna ca 92 kg
- Vikt badtunna med vedkamin ca 160 kg
- Vedkamin Cult, 36/22 kW (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket

Medföljande täcklock

Täcklock Kirami till Badtunna Ø170 cm är ett praktiskt och rejält täcklock. Ett täcklock på en badtunna är nödvändigt och ger säkerhet, snabbare uppvärmning och värmebehållning så att det går snabbare att värma på vattnet till nästa bad. Locket ökar säkerheten och håller badtunnan fri från skräp när den inte används.

Locket är lätthanterligt med sina 12 kg tack vare ett välplacerat handtag och med sin välvda form klarar den ordentlig belastning och möjliggör att snön lätt kan glida av. Locket ligger ovanpå och greppar runt om hela badtunnans övre kant.

Tre vindsäkrande gummistroppar med motstycken medföljer att fästa på tunnans utsida vilka håller locket på plats. För att öka barnsäkerheten så rekommenderar vi Kiramis säkerhetslås till locket på badtunnan.

Medföljande extra isolerande underlock

I detta badtunnepaket så ingår också ett extra isolerande underlock som ger snabbare uppvärmning och mindre värmeförlust. Effekten är lika enastående som sin enkelhet det läggs direkt på vattenytan och håller kvar värmen under vattenytan och minimerar värmeförlusten mellan vattenytan och uppåt mot det övre täcklocket.

Underhållsvärms badtunnan med el så sparar detta energi. Det är tillverkat av ca 17 mm tjock skiva av tålig SoftCell med slutna celler som inte drar år sig fukt.

Bada året runt!

Med sin diameter på Ø170 cm rymmer den 4–6 personer. Den externa vedkaminen ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga 2-2,5h beroende på årstid. Runt Steady's överkant sveper plastinsatsen vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag lutning bakåt och sitsens framkant har en mjuk avrundning med ett ordentligt benutrymme framför.

Karet har en elegant färg som lyfter fram lugnet i naturen extra mycket med belysningen och är lätt och snabb att rengöra, tål att högtrycktvättas. Den mjuka färgen framhäver det naturliga lugnet i det krämiga varma badet. Materialet är problemfritt och stryktåligt, det finns ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att plasten skiktar sig. Plasten är UV-skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Materialet är åldersbeständig, med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder.

Hållbar badtunna

Utsidan har en monterad brunbetsad ytterpanel av gran i en stilren brun ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanels nedre ändträ möts en bit ovanför marken och skyddas av den svarta slitstarka bottenplattan av ABS-plast som stilrent sveper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är nära på underhållsfri. En enkel snabb strykning var femte år med ny ädelbets håller badtunnan normalt som ny.

Denna badtunna har tjock EPS-isolering under golv och upp under sitsarna runt om som stoppar markylan. Undersidan har en slät skiva av slitstark ABS-plast och inga organiska material har kontakt med marken. Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross.

Så här värmer du upp din badtunna

Med den externa vedkamin Cult, 36 kW som har en nettoeffekt på 22 kW så värms badtunnan normalt upp, 4-38°C på dryga 2 timmar när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har täcklocket och ett extra isolerande underlock som håller värmen kvar under vattnet. Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med dryga 3,5 timme med denna vedkamin. Vedkaminen rymmer mycket ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Vedkaminen är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn.

Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt den medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan en förlängning av skorstenen och ett gnistskydd vara ett bra alternativ.

Medföljande vedkamin

Den externa vedkaminen blir inte speciellt varm på utsidan då den är vattenmantlad, den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten.

Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör går också vidare till utsidan på andra sidan av badtunnan till en avtappningsventil med en slangnippel (Ø38 mm) där en slang kan kopplas för att leda bort vattnet.

Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständigt marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Kiramis vedkaminer är utrustade med ett magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen ytterligare skydd mot korrosion. Detta för att vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar emot.

Rekommenderade tillbehör till din badtunna

Dess låga vikt gör den lätt att bära Comfort Steady M väger ca 120 kg utan vedkaminen, normalt så bär man den på 3-4 personer. Badtunnan inkl. vedkamin och skorsten väger ca 160 kg. Badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats och sen är det bara att fylla badtunnan.

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om vill använda badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så ska man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar Kiramis klorfria bakteriedödande kem just anpassat till badtunnor och spabad - Biocool Disinfect my pool som är luktfri och klorfri. Till denna badtunna finns ytterligare tillbehör som du kan anpassa badtunnan precis så som du önskar.
Läs mer
Varumärke Kirami
Leverantörens artikelnummer OHGST1900CULTSISET