Balkongdörr Bergsgården Modell 3

Finns i flera utföranden
ART.NR: 6473272
Bergsgården modell 3 är en väderbeständig balkongdörr från Kaski med stort ljusinsläpp som lämpar sig för användning på balkong eller altan.
Läs mer
Höjd:
Bredd:
Hängning:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Balkongdörr Bergsgården Modell 3

Bergsgården modell 3 är en balkongdörr från finska Kaski som är gjord i aluminiumförstärkt limmat ramträ med LVL-balk klädd med väderbeständig HDF-board. Dörren är konstruerad på samma sätt som Kaskis högkvalitativa ytterdörrar, men med mycket ljusinsläpp och utseende som en traditionell balkong- eller altandörr. Dörren är utrustad med inbrottsförstärkta justerbara gångjärn och en ASSA 2002 låskista. Kaskis dörrar är utformade för att erbjuda säkerhet och energieffektivitet. Du får en dörr av hög kvalitet som håller under många år. Det som skiljer de olika Bergsgården-modellerna åt är storleken på glaspartiet.

Teknisk information

 • Dörrblad: Aluminiumförstärkt HDF-board, limmat ramträ, förstärkt med LVL-balk, total tjocklek 62 mm.
 • Gångjärn: 4 st (3 st för modul 20) inbrottsförstärkta, justerbara i höjd- och sidled.
 • Låskista: ASSA 2002 med justerbart slutbleck.
 • Tätning: Både i karm och dörrblad.
 • Glas: Klarglas. 3-glas isolerruta med argonfyllt härdat energiglas.
 • Karm: Kvistfri furu, målad, 53 x 115 mm.
 • Tröskel: Oljelaserad björk och aluminium, 25 x 115 mm.
 • Produkten är CE-märkt.

Material

Dörrstommen är förstärkt med LVL-balk och aluminiumplåt. Dörramen består av fingerskarvat, kvistfritt och lamellimmat trä. ­Ytbe­klädnaden består av väderbeständig HDF-board. Som isolering används polystyren. Dörrkarmen består av fingerskarvat, målat furulimträ och tröskeln av oljelaserad björk med aluminiumprofil.

Beslag och gångjärn

Alla dörrar levereras som standard med fyra stycken (3 st för modul 20) justerbara, inbrottsförstärkta gångjärn, låskista och slutbleck, men exklusive yttre behör såsom låscylinder och handtag. Dessa kan beställas som tillbehör. Låskistan är som standard av typ ASSA Connect 2002 med reglerbart slutbleck. A/B-måtten är 86/22 för Thermodörrarna och 62/22 för Standard 1,0-dörrarna. Dessa mått, och typ av låskista, behöver en leverantör veta för att att kunna tillhandahålla rätt låscylinder med tillbehör.

Material och Miljö

Vid tillverkning av Kaski-dörrar används den senaste teknologin och väl utvalda och testade material. Tillverkningsprocessen är optimalt miljövänlig. Lim och ytbehandlingsmaterial är i möjligaste mån miljövänligt och vattenbaserat.

Om Kaski

Dörrfabriken Kaski grundades av Eero Kaski 1978. Idag är Kaskipuu OY Finlands största familjeägda ytterdörrstillverkare med ett gediget sortiment av träpaneldörrar och lackerade dörrar. 2016 började man sälja dörrar i Sverige och dotterbolaget Kaski Dörrar AB grundades. Dörrarna tillverkas i Finland och Lettland.
Läs mer
Varumärke Kaski

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas och umgås på. Ofta byggs ett eller flera räcken som fästs i stolpar och i vissa situationer är det till och med krav på räcke. Beroende på om du vill ha ett räcke som är vindskyddande, högt eller lågt måste stolparna anpassas. I den här guiden visar vi hur du får stolparna riktigt stabila
 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas och umgås på. Ett räcke är först och främst till för att förhindra olyckor, men är självklart också ett roligt projekt som kommer att bidra till din altans karaktär. Beroende på om du vill ha ett räcke som är vindskyddande, högt eller lågt måste konstruktionen anpassas och i vår guide visar vi grunderna.
 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas- och umgås på. Det finns nästan inga begränsningar för hur en altan kan se ut men det är bjälklaget som skapar förutsättningarna för att montera trallen. Ett välbyggt bjälklag är minst lika viktigt som en bra monterad trall och i vår guide visar vi hur du bygger ett stabilt bjälklag som håller i många år.
 • Ett altantak förlänger säsongen för hur länge du kan använda din altan, samtidigt som det skyddar mot solljus och regn. Ett altantak förändrar hela känslan av altanen och skapar i princip ett extra rum. Det är viktigt att få till rätt lutning och hållfasthet när du bygger altantak. I den här guiden visar vi en enklare konstruktion som du kan anpassa efter dina behov och önskemål.
 • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
 • En altantrappa skapar en bekväm anslutning till gräsmattan och är i de flesta fall något du måste ha, då en altan sällan ligger i marknivå. Det finns många tillvägagångssätt för att bygga en trappa där det enklaste är att använda färdiga vangstycken. I vår guide kommer vi att visa en täckt trappa som ger ett gediget och exklusivt intryck men som har en förvånansvärt enkel konstruktion.
 • När våren börjar ge sig till känna är det hög tid för bygga altan och att förbereda för sommarens utehäng. Oavsett om du tänker dig en stor eller liten altan är det bra att tidigt börja fundera på hur du vill utnyttja din altan så att du får med alla delar från start. Utseendet kan du dessutom variera med olika val av trall och läggningsmönster och vilken typ av räcke du väljer.