BASTUAGGREGAT CLIFF SAUNA SWEDEN

Finns i flera utföranden
ART.NR: 6445587
Det kompakta och elektriska bastuaggregatet Cliff är den perfekta lösningen för mindre bastur.
Läs mer
Effekt:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

BASTUAGGREGAT CLIFF SAUNA SWEDEN

Det kompakta och elektriska bastuaggregatet Cliff är den perfekta lösningen för mindre bastur. Tack vare den väl optimerade designen har aggregatet ett säkerhetsavstånd på endast 6 cm för mindre modeller och 12 cm för större modeller.

Korta säkerhetsavstånd och en lufttunnel mitt i aggregatet hjälper till att accelerera uppvärmningen med 25%.

•Korta säkerhetsavstånd
•Stor stenkapacitet
•Rostfritt stål
•4 års garanti

OBS! Styrenhet & Bastusten ingår ej.

Läs mer
Varumärke SaunaSweden
Leverantörens artikelnummer 11735

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.