BRASKAMIN FALUN SERPENTINO KAMINEXPERTEN

Svart/Grå
ART.NR: 6115413
Vedeldad braskamin i stilren och snygg design av högkvalitativa material.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

BRASKAMIN FALUN SERPENTINO KAMINEXPERTEN

Braskaminen Falun är en vedeldad braskamin med ett yttre hölje av rostfri stålplåt och med brännjärn av gjutjärn i eldstaden. Kaminen är klädd med värmelagrande serpentinsten, vilket är ett material likvärdigt med täljsten.

Kaminen har bra fungerande konvektion och sprider värme i bostaden väl. Det går att ansluta tilluft. Förbränningskammarens delar är möjliga att byta ut. Kaminen ska anslutas till rökkanal dimensionerad för rökgastemperatur med max. 350°C.

Den här kaminen är avsedd för uppvärmning och trivseleldning i bostaden.

Läs mer
Varumärke Kaminexperten
Leverantörens artikelnummer 1031-200

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Med en kamin kan du göra ett rum till en central samlingsplats med en härlig eldstad som sprakar en kall kväll. Dessutom innebär en kamin ett kostnadseffektivt tillskott till uppvärmningen som även fungerar vid strömavbrott. Förutsättningarna skiljer sig mellan olika hus, men lösningarna är många. Ta reda på vad som gäller för ditt hus och välj sedan en passande kamin i vårt stora sortiment.
  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.