BRASKAMIN SIGTUNA KAMINEXPERTEN

ART.NR: 6115400
Vedeldad braskamin i stilren och snygg design av högkvalitativa material.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

BRASKAMIN SIGTUNA KAMINEXPERTEN

Braskaminen Sigtuna är en vedeldad braskamin med ett yttre hölje av lackerad stålplåt och med brännjärn av gjutjärn i eldstaden.

Kaminen är omramad av massiv finsk täljsten i yppersta kvalité, vilket gör att den ger lång eftervärme. Förbränningskammarens delar är möjliga att byta ut. Kaminen ska anslutas till rökkanal dimensionerad för rökgastemperatur med max. 350°C.

Den här kaminen är avsedd för uppvärmning och trivseleldning i bostaden.
Läs mer
Varumärke Kaminexperten
Leverantörens artikelnummer 1028

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Med en kamin kan du göra ett rum till en central samlingsplats med en härlig eldstad som sprakar en kall kväll. Dessutom innebär en kamin ett kostnadseffektivt tillskott till uppvärmningen som även fungerar vid strömavbrott. Förutsättningarna skiljer sig mellan olika hus, men lösningarna är många. Ta reda på vad som gäller för ditt hus och välj sedan en passande kamin i vårt stora sortiment.
  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.