BUBBELPOOL - BADA UTOMHUS

En bubbelpool eller spabad innebär att du får möjlighet att bada utomhus hela året. Bjud in familj, släkt och vänner och unna er lite vardagslyx tillsammans. Det finns en uppsjö av olika bad att välja mellan, från de allra minsta och enklaste till de riktigt avancerade med alla möjliga bekvämligheter. Gemensamt för alla är dock att ett varm bad i gott sällskap är riktigt avslappnande.

Innan du börjar

Börja med att göra en budget för både byggandet och installationen av ditt nya bad, men glöm inte att även räkna på vad det kommer att kosta att driva det. Glöm inte att ta med elinstallationen i beräkningen för att få till en bra lösning, här kan din elektriker hjälpa dig med goda råd i planeringen.

Ställ badet på en vågrät grund. Du kan gjuta en platta eller gräva ur för att lägga stenmjöl och cellplast innan du plattar till. Du kan även lägga en grusbädd på ca 10 centimeter med makadam och packa ordentligt. Spabad och bubbelpool är tunga och det ställer höga krav på att underlaget är stabilt nog. Du kan också placera badet på altandäck, men då är det viktigt att du försäkrar dig om att däcket håller för tyngden. Konsultera en byggare eller sakkunnig innan som kan undersöka altandäcket och bärigheten åt dig.

Underhåll

Kontrollera vattenvärdena regelbundet och rengör med snabblösligt klor. Se till så att locket är helt och rent. Impregnera vid behov.

Lite beroende på hur ofta spabadet eller bubbelpoolen används bör du byta vatten åtminstone 2-4 gånger per år. Filter ska rengöras och spolas av 1-2 gånger i månaden. Hygienen är en viktig faktor. Undersök pH-värdet om du är osäker på vattenkvalitéen, det bör ligga någonstans mellan 7,0 och 7,4.

TIPS

Planera redan från start så att du kan dra el till badet för fast inkoppling och gå igenom med en elektriker vad du ska koppla in så att allt blir som du tänkt dig.

KOM IHÅG

Det måste gå att enkelt komma åt serviceluckorna runt badet i händelse av serviceärende. Se till att du lämnar åtminstone 50-60 centimeter runt badet. Ha detta i åtanke när du väljer var du ska placera badet någonstans.

Placera badet på en insynsskyddad plats om du vill kunna bada ifred.

Material

Din inköpslista för att göra projektet
Spabad Lilla Startpaketet Mspa
Spabad Lilla Startpaketet Mspa
Innehåller Dagsklor, Klordoserare, Vattentest
Ej i lager
375   kr /st
Totalsumma Inkl. moms
Från kr

Steg för steg

Följ vår steg-för-steg-guide som hjälper dig med projektet bubbelpool - bada utomhus hela året. 

Steg 1. Välj ut en plats

Välj ut en plats där badet ska stå och se till att underlaget är vågrätt och jämnt för att klara vikten. Om du ställer badet på altandäck bör du rådgöra med en byggare eller sakkunnig för att försäkra dig om att däcket kommer klara vikten.

Steg 2. Stäng tömningsventilen

Är tömningsventilen öppen ska du stänga den innan du fyller på med vatten.

Steg 3. Anslut stöm

Anslut ström, vanligt är 400V och 16 A, 3 fas (installera aldrig själv, utan låt en behörig elektriker göra det åt dig).

Steg 4. Fyll badet

Fyll badet med vattenslang/trädgårdsslang.

Steg 5. Slå på strömmen

Elektriker slår på strömmen.

Steg 6. Ställ in temperatur

Ställ in önskad temperatur via reglaget.

När du ska tömma badet på vatten slår du av strömmen och öppnar dräneringsventilen. För mer information om detta, läs medföljande bruksanvisning eller hör av dig till din återförsäljare.

KIKA IN GRUPPEN HEMMAFIXARE PÅ FACEBOOK

Här delar vi våra gör det själv-projekt, hjälper varandra om vi fastnar i bygget och tipsar varandra
om smarta hacks. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare, proffs eller bara drömmer om att någon gång fixa hemma.


Frågor och svar

Här kan du få svar på dina frågor. Ställ en fråga direkt till oss eller bläddra dig fram till ditt svar.

Huvudfråga: Bubbelpool - bada utomhus