Rengöring och Målartvätt

Målartvätt gör rent ytor som ska målas så att färgen fäster bättre, målartvätt används också för att göra rent penslar efter målningen. Under våren brukar det vara hög tid att börja göra rent och fint utomhus. Många börjar även med att tvätta av altanen efter vinterhalvåret, då det är dags att börja inreda den inför sommaren. Då vissa väljer att ha altaner med vita räcken och tak, behöver färgen bättras på lite då och då. Ska du måla fasaden behöver du göra rent den med fasadtvätt. Innan du börjar måla ska du använd dig av målartvätt som gör rent ytor med smuts, fett och damm.

De flesta altaner har tryckimpregnerade trätrall som golv och då använder du dig av altantvätt för att tvätta av trätrallen från beläggning av smuts och alger. När du målar altanen kan det vara bra att använda dig av penseltvätt eftersom det är bra att kunna skölja av penslarna efteråt istället för att slänga dem.

Hur används målartvätt?

För att använda målartvätt behöver du ta reda på vilken du ska använda dig av. En målartvätt för användning utomhus är anpassad för utomhusbruk och bör då inte användas inomhus. Ska du använda en målartvätt inomhus bör du köpa en som är anpassad för det.

Då produkterna innehåller starka medel är det viktigt att du har en välfungerande ventilation. Det finns olika typer av målartvätt och du behöver välja i fall du vill ha målartvätt som ska sköljas bort eller om du vill ha målartvätt som inte behöver sköljas och som kan vara kvar på den tvättade ytan. Genom att välja målartvätten som inte behöver sköljas sparar du mycket tid och kan börja måla snabbare. Innan du applicerar målartvätten bör du läsa igenom instruktionerna på förpackningen då det är olika instruktioner på olika målartvättar.

Tvätta fasaden

När du ska måla om fasaden bör du först använda dig av målartvätt för fasad, vilket är en målartvätt som är anpassad för fasadtvätt. Lär dig mer om fasadtvätt i vår omfattande guide tvätta fasad. 

Köp billig rengöring och målartvätt hos Byggmax

Välkommen in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av rengöring och målartvätt. Vi har även andra målningstillbehör som kan vara bra att ha.

13 artiklar

 1. Fasadtvätt
  5L
  Fasadtvätt
  Pris från
  115   kr /st
 2. Terrasstvätt
  5L
  Terrasstvätt
  Pris från
  129   kr /st
 3. Målartvätt
  1L
  Målartvätt
  Pris från
  32 85 kr /st
 4. Combiclean
  Klorfri fasadtvätt
  Combiclean
  Pris från
  199   kr /st
 5. FÄRGBORTTAGNING NITOR
  700ml
  FÄRGBORTTAGNING NITOR
  Pris från
  179   kr /st
 6. Lacknafta
  1L
  Lacknafta
  Pris från
  39 95 kr /st
 7. Fasadrengöring Alg & grön Nitor
  2,5 l
  Fasadrengöring Alg & grön Nitor
  Pris från
  375   kr /st
 8. Penseltvätt Nitor
  1 l
  Penseltvätt Nitor
  Pris från
  62 95 kr /st
 9. Allrent rengöring Nitor
  750 ml
  Allrent rengöring Nitor
  Pris från
  39 95 kr /st
 10. Tvättduk Nitor
  Impregnerad
  Tvättduk Nitor
  Pris från
  49 95 kr /st
 11. Rengöringsdukar Nitor
  100 st
  Rengöringsdukar Nitor
  Pris från
  129   kr /st

13 artiklar