Funkisbod Galgat Baseco

ART.NR: 667131
Galgat 15 m2 är en funkisbod i samma stil som boden Råvo, stugan Jutis och bastun Gellas.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Funkisbod Galgat Baseco

Galgat 15 m2 är en funkisbod i samma stil som boden Råvo, stugan Jutis och bastun Gellas.

Bodens tak består av en slätspontspanel som är ändspontad och möbeltorr, vilket ger en god formstabilitet. Golvet är också ändspontat för en enkel montering. Dessutom är golvet 25 mm tjockt just för att klara extra tung belastning.

Boden levereras obehandlad och det senvuxna, tåliga virket från de lappländska skogarna är rejält dimensionerat. Galgat levereras i standardutförande med enkel- och dubbeldörr samt innervägg och självklart med kvalitet som kännetecknar en produkt från Baseco.

Specifikationer

• Kraftigt golv som klarar tung belastning.
• Taket utgörs av en slätspontspanel som är ändspontad.
• Takpanelen är möbeltorr för god formstabilitet.
• Virket är av tålig senvuxen fura och rejält dimensionerat (45x145 mm).
• Levereras med enkel- och dubbeldörr.
Läs mer
Varumärke Baseco
Leverantörens artikelnummer 31009

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.