Undergolv och läggning

Kom ihåg underlaget när du ska lägga golv. Det är viktigare än du tror. Byggmax erbjuder ett brett sortiment av undergolv och alla tillbehör du behöver inför läggning av golv. Underlagsgolv fyller håller undan fukt och skyddar ömtåliga golv. Golvunderlag ljuddämpar dessutom och är ofta en förutsättning för att du ska kunna ha snygga och väl fungerande golv i hemmet.


Vad är ett undergolv?

Golvunderlägg, kan också kallas mellanlägg planar framförallt ut underlaget så att det blir lättare att lägga ett snyggt golv ovanpå, till exempel klinkers. De kan möjliggöra golvvärme och i sig själva vara värmeisolerande. Hos oss hittar du även alla de tillbehör och verktyg du kan behöva för ditt golvprojekt. Allt från monteringssatser till underlagsfoam som ger golvet flera goda egenskaper. Visste du att det kan vara bra med plast under golv? Det finns även rullar med återvunnet papper som ger dina golv de rätta kvalitéerna. Vi hjälper dig gärna till rätta om du är osäker på vad som passar bäst i ditt hem.

 

Hur lägger man undergolv?

Om du själv lägger in ett underlagsgolv och sedan fortsätter med den synliga delen av golvet så vet du att det har blivit bra gjort. Det är heller inte svårare än att i princip vem som helst kan klara av det med en gnutta tålamod, vettiga verktyg och bra instruktioner. Vi på Byggmax är vana vid att hjälp hemmafixare till rätta, tveka inte att fråga oss om råd om du är osäker på hur du ska lägga upp ditt projekt. Produkter som underlagsfoam bidrar, även om de inte syns, till miljön inomhus. De har en stegljudsdämpande effekt och isolerar bra mot fukt. Det lönar sig alltså att satsa på ett vettigt undergolv.

Hur mycket får ett golv luta innan läggning?

Kontrollera att golvet är jämnt. Hittar du några ojämnheter kan du försöka sandpappra eller slipa bort dessa. Vid stora ojämnheter rekommenderas att flytspackla golvet läggs.

 

Vi guidar dig rätt

Underlagsfoam
Art.13020: En åldersbeständig underlagsfoam i polyetenplast. Du rullar ut foamen innan du lägger det nya golvet och tillpassar den enkelt med kniv. Stegljudsdämpande.

Underlagsrulle av XPS
Art.13008: Denna underlagsisolering, som har en speciell perforering, är särskilt anpassad för golvvärme. Dessutom minskar den buller från eventuella rum under med upp till 18 dB.

Underlagsskiva av XPS
Art.13007: Detta golvunderlag av XPS-material ger en perfekt ljudisolering. Det går snabbt och bekvämt att installera och är bara 3 mm tunt.

Underlag till NEO komposit-/vinylgolv
Art.13050: Underlagsfoam med hög densitet som tillverkas av mycket stryktålig cellplast. Skivorna är bara 1,5 mm tunna och är därför optimala som underlag till vårt tunna vinylgolv NEO. Underlaget jämnas ut, stegljud dämpas och foamen är dessutom okänslig för mögel.

Låt en hantverkare hjälpa dig! Få en offert här.


Billigt undergolv hos Byggmax
Undergolv bidrar till en bra miljö i hemmet. Köp från Byggmax så får du pengar över och hjälp med ditt projekt!

 

 

15 artiklar

 1. Pris från
  129   kr /st
  2-10 d
 2. Pris från
  259   kr /st
  2-10 d
 3. Pris från
  89 95 kr /st
  2-10 d
 4. Pris från
  29 95 kr /st
  2-10 d
 5. Pris från
  569   kr /st
  2-10 d
 6. Pris från
  299   kr /st
  2-5 d
 7. Pris från
  79 95 kr /st
  2-10 d

15 artiklar