Bergvärmepump

Få en effektiv och miljövänlig energikälla med en bergvärmepump. Bergvärmepumpar är en prisvärd, naturlig och bekväm uppvärmningslösning. På Byggmax erbjuder vi bergvärmepumpar från välkända varumärken.

Hur fungerar en bergvärmepump?

En bergvärmepump hämtar lagrad solenergi i berggrunden. Bergvärmepumpen utvinner därmed solenergi för att värma upp ditt hus och ge varmvatten. Detta görs genom att man borrar ett djupt hål mellan 90 och 200 meter och sänker ner en kollektorslang med vätska som värms upp av berggrunden och pumpas upp till bergvärmepumpen i ditt hus. Med kompressorteknik utvinner bergvärmepumpen värmen i huset och sänder ut den till värme- och vattensystemet. När vätskan gett ifrån sig värmen till värmepumpen pumpas den ner igen till berggrunden.

Fördelar med bergvärmepumpar

Med en bergvärmepump hämtar du energi från naturen. Bergvärmepumpen använder därmed en stor andel förnybar energi och ger ett mycket litet koldioxid-avtryck. Det är endast själva pumpen som drivs av el. Det är en investering att installera bergvärmepumpar, men den låga driftkostnaden gör att det återbetalar sig för de flesta inom 5–7 år. Jämfört med direktverkande el kan en bergvärmepump även ge energibesparing på upp till 80%. Med app och internetuppkoppling får du dessutom stor kontroll över din bergvärmepump. Där får du info om drift och underhåll och kan enkelt justera värmen. Oavsett årstid kan du vara säker på att din bergvärmepump kommer förse huset med värmen ni behöver. En bergvärmepump är helt klart en uppvärmningslösning med flera fördelar.

Köp bergvärmepumpar till bra pris hos Byggmax

Gör din investering av en bergvärmepump hos oss på Byggmax. Tänk på att en auktoriserad installatör måste installera bergvärmepumpar. Har du frågor eller funderingar kring bergvärmepumpar är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi vill hjälpa dig att få bergvärmepump eller annan uppvärmningslösning på ett enkelt och smidigt sätt.

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på
Nibe
Utan varmvattenberedare, effekt 1,5-6kW
117 449  kr
A