Impregnerade vangstycken

Hos oss hittar du impregnerade vangstycken, också kallade trappstycken i olika dimensioner som låter dig bygga stabilt och säkert till ett riktigt bra pris. Vangstycket används på sidorna av trappan och fungerar som stöd för planstegen. Färdiga vangstycken gör det lätt att bygga en snygg och bekväm trappa till altanen, trädäcket eller trädgårdsgångens sluttningar.

>Montera vangstycken

Se till att vangstyckena har stabilt underlag att vila på. Underlaget kan utgöras av ett tralldäck eller om trappan går till mark exempelvis trädgårdsplattor av betong. Det är inte nödvändigt, men ett tips för att få vangstyckena helt i nivå med varandra är att fixera dem vid varandra från baksidan med exempelvis 28x120 mm trallbräda. Vangstyckets ovansida placeras i liv med trädäckets eller verandans bärande spikreglar eller 28 mm under det översta trappstegets nivå. För tryckimpregnerade vangstycken rekommenderar vi spik och skruv i rostfritt stål.

Välj impregnerade vangstycken

Om trä utsätts för fukt under en längre period så ruttnar det och därför behöver alla konstruktioner utomhus och speciellt de som är fast förankrade i mark och vatten, ett fullgott och garanterat rötskydd. Därför ska du välja tryckimpregnerat virke till din trappa. Olika bestrykningsmedel som exempelvis träoljor tränger endast in en liten bit i virket och ger endast ett ytskydd, det är endast tryckimpregneringsmetoden som kan ge skydd av hela virket. Utan tryckimpregneringen är godkända träskyddsmedel inte effektiva.

Köp impregnerade vangstycken hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av vangstycken som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken impregnerade vangstycken som vi kan erbjuda.

Filtrera

18 träffar

Sortera på
Från 149  kr
Från 239  kr
379  kr
Plus
359  kr
Plus
205  kr
Plus
299  kr
Plus
599  kr
Plus
445  kr
Jabo
165  kr
Jabo
599  kr
Plus
565  kr
Jabo
505  kr
Jabo
419  kr
Jabo
549  kr
Jabo
359  kr
Jabo
419  kr
Jabo
249  kr