Frihängande köksfläkt

Har du öppen planlösning eller ett kök med en köksö? Då är en frihängande köksfläkt både ett praktiskt och snyggt val. Precis som den vägghängda fläkten är den synlig och kan matchas med resten av inredningen. Frihängd köksfläktar har en större kapacitet än de vägghängda, så att den ska kunna fånga upp matoset.

Frihängande köksfläkt hänger fritt

Som namnet beskriver – en frihängande köksfläkt hänger fritt från taket. De kallas ibland även för takhängda köksfläktar, eftersom den monteras i taket - till skillnad från en vägghängd fläkt eller en underbyggnadsfläkt som hänger på väggen eller i ett överskåp. En frihängande köksfläkt ger dig mycket mer flexibilitet, eftersom du kan placera den varsomhelst i köket, oavsett var du har din spishäll.

Frihängande köksfläkt behöver högre kapacitet

Frihängande köksfläktar behöver i allmänhet en högre sugkapacitet eftersom luften kommer från alla sidor, medan väggmonterade modeller är mer riktade och är därmed mindre beroende av hög sugkapacitet. Om du ska ha en köksfläkt till ett äldre kök och inte vill göra om utluftningskanalen är det värt att välja en köksfläkt med högre kapacitet.

Köp frihängande köksfläkt på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av frihängande köksfläktar som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken frihängande köksfläkt som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på
Cylinda
8 109  kr