Spiskåpa & fläktkåpa

Bor du i en fastighet med centralventilation? Då är det en spiskåpa du bör installera som köksfläkt. Fläktkåpan har ingen fläktmotor utan kopplas in till centralventilationen och utsuget sker via det centrala ventilationssystemet.

Spiskåpa - köksfläkt utan motor

När du väljer spiskåpa gäller samma val som vid köp av en vanlig köksfläkt. Först och främst ska den passa in snyggt i köket och designval kan vara avgörande för många. Därefter är ljudnivå och kapacitet viktiga faktorer i ditt val. Fläktkåpor som är kopplade till centralventilationen är vanligtvis mer tystgående än fläktar med motor vilket kan vara en fördel.

Installation av fläktkåpa

Om du bor i en bostadsrätt kan det vara klokt att först ta kontakt med fastighetsskötaren för att kolla vilken typ av köksfläkt du ska köpa. Det är även bra att kolla hur installationen bör gå till, om du kan göra den på egen hand eller kan få hjälp via föreningen. Bor du i villa är det även klokt att kolla upp vilka regler som gäller där du bor, detta för att undvika framtida komplikationer.

Köp spiskåpa och fläktkåpa hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av spiskåpor som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken fläktkåpa som vi kan erbjuda.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.