KOMBIVÄRMARE 10099L MISA

ART.NR: 6335576
Ved- och eluppvärmd kombinationskamin till din bastu, vars teknologi garanterar högkvalitativ ånga.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

KOMBIVÄRMARE 10099L MISA

Kombivärmaren har en tidlös design och att ett utmärkt val av bastuaggregat. Genom stenmagasinets nästan vertikala lutning värms hela basturummet upp från golv till tak. Stenmagasinet är utformat av mattslipad täljsten som tar upp och lämnar ifrån sig vattenånga långsamt. En kombivärmare som ger dig ett uppfriskande bastubad med mjuka, behagliga ångor.

Kaminen kan enkelt värmas upp genom att vrida på vredet eller traditionellt genom att elda ved. Värmarens glasdörr är på ena sidan, och rökkanalsanslutning är bakom värmaren eller på andra sidan. Ställbara fötter och en glasdörr ingår som standardutrustning.

Skyddsavstånd

300mm åt sidorna, fram och bak, utan brandskydd.
700 mm från värmarens topp till tak, utan brandskydd.
500mm framför vedinkastet.

Skyddsavstånd till brännbart material kan minskas genom att använda till exempel Misas brandskyddsplåtar. Om väggen är murad räcker det med 50 mm luftspalt för betong eller liknande.

Golvet ska vara av obrännbart material (betongplatta minst 60 mm tjock) eller så måste det skyddas med en Misa spissockel.

OBS! Det vattentäta golvet måste också skyddas.
Läs mer
Varumärke Misa
Leverantörens artikelnummer 10099L

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.