Spackel & spackelverktyg

Vi har olika spackel för olika behov, grovspackel fyller lite större håligheter och finspackel är perfekt när du vill ha en helt jämn yta.

Spackla om du vill ha ett perfekt resultat

Att spackla är ofta nödvändigt för såväl proffs som hemmafixare. Många material vinner på att spacklas innan den slutgiltiga ytbehandlingen appliceras. Att spackla mindre ytor är jätteenkelt. Större projekt som att spackla väggarna i helt rum innan man målar eller tapetserar kräver en speciell teknik som kallas "bredspackla". När man bredspacklar använder man två spackelspadar, en liten för att applicera spackel på en bredare spackelspade och därefter stryker man ut ett tunt jämnt lager på ytan man spacklar. Det är inte så svårt som det låter. Använd gärna munskydd när du slipar en spacklad vägg eftersom det dammar. Flytspackel är perfekt när du behöver jämna till ett golv, till exempel innan du monterar klinkers.

Det är kul att spackla

Att spackla går fort och det är sällan något man behöver hjälp med om det inte handlar om väldigt stora utrymmen. Ser man bara till att ha god ventilation när man slipar en spacklad yta kan man glädja sig åt att få ett bra resultat i förhållande till hur mycket jobb man lagt ner. Ska du spackla ett badrum behöver du använda en särskild typ av spackel som står emot fukt och fungerar som underlag för till exempel kakel eller våtrumstapet. Hur du spacklat har mycket stor betydelse för det färdiga resultat, inte minst om du målar. Det är alltså ett ganska betydelsefullt arbetsmoment och hos oss kan du välja mellan flera olika produkter beroende på vad du ska spackla.

Köp billigt spackel hos Byggmax

På Byggmax hittar du bra målartillbehör till rätt pris. Vi har spackel och inomhusfärg som passar till alla dina projekt, stora som små.

Läs mer
Filtrera

11 träffar

Sortera på
Midun
Finns i olika storlekar
från 58 95  kr
Plastic Padding
460 ml
Självhäftande, 90 m
89 95  kr
Plastic Padding
180 ml
Plastic Padding
15 g
42 95  kr
-
Set om tre stycken
29 95  kr
-
60mm
29 95  kr
Plastic Padding
Silikon, 50ml
80 mm
29 95  kr
40 mm
22 95  kr
60 mm
24 95  kr