Rhododendronjord 50L Wiksbo

50 liter
ART.NR: 158024
Rhododendronjordens struktur är 0-50 mm, vilket ger en mycket luftig och bra struktur till rhododendronplantor både på kort och på lång sikt. Rhododendronjorden innehåller också 10% naturgödsel vilket sörjer för en bra etablering näringsmässigt.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Rhododendronjord 50L Wiksbo

Utöver naturgödseln har det tillförts en lätt kalkning med 1 kg lithokalk per m3 för att hålla pH runt 4-4,5. Kalkningen ger också ett långsiktigt tillskott av mikronäringsämnen. Eftersom rhododendron är i behov av extra järn har det även tillsatts ett järnsulfat vilket kan förse växten med järn även om pH varierar vid nyplantering, t.ex p.g.a. bevattningsvatten.

Användningsområden:
Rhododendronjorden kan med fördel användas till rhododendron, azalea, hortensia, amerikanska blåbär, ljungväxter och andra surjordsälskande växter som vissa barrväxter och perenner. I övrigt kan den vara lämplig att använda som påfyllnad i äldre rabatter, vilket också ger ett näringstillskott.

Vid nyplantering av rhododendronplantor blir det bästa resultatet när ca 20-30 cm av hela planteringsytan byts ut till rhododendronjord. Vanligtvis planteras växter levererade i 3-5 L kruka genom att gräva ett 60-70 cm brett hål, ca 30-40 cm djupt och fyller detta med rhododendronjord. Åtgången blir då minst 1 säck/planteringshål. Det är viktigt att skapa den sura miljön runt hela plantan vid plantering. Under själva uppbyggnaden kan det krävas påfyllning av rhododendronjord för att bibehålla surheten innan plantorna själva har satt sin prägel på den befintliga jorden i rabatten.

Läs mer om Dekleration, Sammansättning, Tillsatser och Näringsinnehåll i bifogad pdf längre ner på sidan.
Läs mer
Varumärke Wiksbo
Leverantörens artikelnummer E11507