Gipsskivor

Med renoveringsgips och gipsskivor har du grunden till många enkla och billiga projekt som kan innebära stora förbättringar i hemmet.

Ett material med många användningsområden

Våra skivor av gips i olika utföranden har kommit till glädje för många hemmafixare under årens lopp. Gipsskivor är perfekta om du vill du ha ett extra sovrum eller ett kontor. Fäst dem på varsin sida om enkla träreglar och lägg till till lite isolering mellan dem så har du ett helt nytt rum. Var noga med att spackla skruvhål och skarvarna mellan skivorna så att din nya vägg blir jämn och fin. Skivor kan även användas i samband med tilläggsisolering. Golvgips är perfekt för dig som söker ett formstabilt och isolerande underlag för till exempel en linoleummatta eller ett parkettgolv.

Det är lätt att bygga med gips

Att bygga med gipsskivor är både enkelt och kostnadseffektivt. Våra största skivor kan kräva att man är två personer som bär dem men själva monteringen, med gipsskruvar och en vanlig skruvdragare, är mycket enkel. Ibland kan du behöva skära till skivorna för exakt passform men vi har skivor i många storlekar som passar olika typer av rum och miljöer. Renoveringsgips är särskilt tunna men väldigt starka skivor som passar dig som vill ha det perfekta underlaget för tapeter eller färg. Gips är ett tacksamt material eftersom det är lätt att laga med lite spackel om det skulle uppstå en skada.

 

Hitta gipsskivor för dina byggprojekt hos Byggmax

Gipsskivor är enkla och roliga att hantera. Det blir billigt men samtidigt riktigt bra om du förser dig med skivor från Byggmax.

 

Gipsa innertak

Ska du gipsa innertak hemma? I vår guide gipsa innertak ger vi dig våra bästa knep som du kan använda vid montage av gipsskivor. Vi guidar dig även i vad du ska tänka på när du ska välja vilken typ av gipsskiva du ska använda.

 

Sätta igen dörrhål med gipsskivor - Vi hjälper dig

Ibland behöver huset anpassas för att följa med familjens utvecklingen. Det kanske är dags att ta bort det där extra rummet ni en gång byggde eller så behöver en dörröppning flyttas till ett bättre läge. Oavsett anledning så vill du säkert täcka igen öppningen på ett sätt så det inte kan anas att den en gång var där. I vår guide så sätter du igen ett dörrhål visar vi hur du ska gå tillväga. Lycka till!

2 artiklar

 1. Takgips
  12,5x600x1200, Kortplank, GKP 13
  Takgips
  Pris från
  31 90 kr /st
 2. Golvgips
  12,5x600x2400mm
  Golvgips
  Pris från
  69 95 kr /st

2 artiklar