Spärrgrund Sadolin Vit

Finns i flera storlekar
ART.NR: 188569
Sadolin Blocking Primer är en vattenburen spärrande grundfärg för trä. Produkten används innomhus på obehandlat eller tidigare behandlat trä för att minska risken för missfärgningar /genomblödningar från kvistar, gulnat trä m.m. Sadolin Blocking Primer kan också användas som slutstrykning till tex paneltak.
Läs mer
Volym:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Spärrgrund Sadolin Vit

Behandling
Nytt trä ska vara rent och torrt. Äldre obehandlat trä samt tidigare lackad/målad yta ska tvättas med målartvätt, sköljas väl och torka. Blanka ytor ska mattslipas.

Sadolin Blocking Primer ska appliceras i 1-2 skikt beroende på risken för genomslag. Ska produkten användas för slutstrykning så appliceras ytterligare ett skikt.

Applicera alltid två skikt över kvistar på obehandlat trä eller om underlaget är kraftigt missfärgat. I de fall underlaget är kraftigt missfärgat, kan det första skiktet med Sadolin Blocking Primer missfärgas, detta fixeras dock när färgfilmen torkar så risk för ytterligare genomblödning är liten.

Sadolin Blocking Primer ska torka minst 5 timmar efter varje strykning. För optimal spärrande effekt kan torktiden förlängas ytterligare upp till 16 timmar.

Obs! Trä är ett naturligt material som varierar och det har stor betydelse hur virket har torkats och lagrats. Kvistgenomslag kan i vissa fall uppstå efter en tid, trots behandling.

Sadolin rekommenderar att svåra kvistar behandlas med Sadolin Kvistlack innan behandling med Sadolin Blocking Primer. Måla ej när yttemperaturen är under +5 ºC.

Hälsa och Miljö
Färgskikt kan vid slipning eller behandling med värmepistol avge hälsofarligt damm och/eller ångor. Arbeta i ventilerade utrymmen. Använd lämplig personlig skyddsutrustning (andningsskydd) vid otillräcklig ventilation.

Återförslut öppnad burk väl. Avlägsna färg från verktygen innan rengöring. Använda verktyg rengöres omgående efter målning. Flytande färgrester och tvättvätska får ej hällas ut i avloppet utan lämnas till miljöstation. Tomemballage lämnas för återvinning.
Läs mer
Varumärke Sadolin

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.
  • Det är viktigt att inspektera fönstren noga för att veta vilka åtgärder som ska tas. Mindre rötskador kan enkelt gröpas ur och fyllas i igen men det blir svårare när större ytor, speciellt de som är strukturerade är skadade. Då behövs en större del av fönstret sågas ut och en matchande ersättningsbit tillverkas till samma form och limmas dit.
  • Det är rekommenderat att måla taket i samband med att väggarna målas om. På så vis fräschar du upp hela rummet och spar även tid genom att samla allt arbete till ett och samma tillfälle. Då börjar du helt enkelt med att måla taket först och behöver inte heller vara lika noga när du målar vägg- och takvinkeln eftersom väggen ändå ska målas efteråt. Här tjänar du även mycket tid på att måla om flera rum i taget när grejerna ändå är framme och du är igång.
  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.