Bult, mutter och bricka

Bult, mutter och bricka från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Glöm inte bort de små tillbehören till ditt nästa byggprojekt, hellre fem bultar extra än en bult för lite. Vi har skruv och bult för alla dina byggprojekt.

Små tillbehör för stora drömmar

Bult, mutter och bricka behövs som regel till de flesta bygg och monteringsprojekt. Hos Byggmax hittar du snabbt allt det du behöver, vi har vanliga bultar och vagnbultar i olika dimensioner som med fördel kan köpas in billigt i lösvikt. Bult i lösvikt hittar du hos oss på Byggmax. När det kommer till muttrar så har vi förutom vanliga sorter såsom M8 bultar även inslags- och toppmuttrar samt lås- och hattmuttrar som finns i olika dimensioner.

Kan en mutter lossna?

Muttrar kan lossna och det är vanligt att använda sig utav låsmuttrar när man vill vara helt säker på att den inte ska lossna. Orsaker till att muttrar lossnar kan vara vibrationer eller kraftiga temperaturförändringar. Ett tips till den som inte har låsmuttrar är att istället använda två muttrar på samma bult för att på ett säkert och effektivt sätt låsa den.


Varför ska jag använda bricka till mutter?

Har du redan lagt mycket pengar på virke och annat material för ditt byggprojekt så vill du absolut inte skada det när du monterar ihop det. För att inte skada materialet när det monteras ihop med bult och mutter använder man en bricka. Brickan lägger man mellan bultens skalle och materialet. På så vis fördelas trycket på en större yta och förhindrar därmed att skallen "äter" sig in i materialet. Brickorna är självklart ytbehandlade för att tåla olika påfrestningar. På Byggmax har vi olika typer av brickor såsom små brickor, stora brickor, rundbrickor, fyrkantsbrickor, fjäderbrickor och karosseribrickor. När du handlar hos Byggmax så handlar du alltid kvalitet till ett förmånligt pris.


Vilken bult ska jag välja?

När du väljer bult handlar det om att allt är kompatibelt. Kolla upp vilken typ av bult som rekommenderas till materialet och projektet du jobbar med. Se även till att den bult och bricka du köper till passar ihop med din bult.


Köp muttrar och brickor billigt hos Byggmax

En bricka kostar inte mycket pengar men den kan vara otroligt viktig vid monteringsjobb för att skydda materialet. Glöm inte brickan till ditt nästa byggprojekt. Byggmax har både stor bricka och liten bricka.

Gör det roligare, gör det själv

Eftersom du letar bult, mutter och brickor gissar vi att du är i full gång med att planera och utföra ett projekt. Visste du att du kan hitta Gör det själv-guider här på Byggmax som du kan följa till punkt pricka eller bara se över och plocka inspiration från. Här kommer lite tips på några av våra mest älskade guider som du kanske också är intresserad av. Om du ska bygga altan så har vi den ultimata guiden. För den som är sugen på något mer öppet har vi en guide till hur man bygger trädäck på betongplattor. Vi kan även tipsa om vår guide till om du ska bygga räcke ribbstaket.

Lycka till!

Bult, mutter och bricka från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Glöm inte bort de små tillbehören till ditt nästa byggprojekt, hellre fem bultar extra än en bult för lite.

Små tillbehör för stora drömmar
Bult, mutter och bricka behövs som regel till de flesta bygg och monteringsprojekt. Hos Byggmax hittar du snabbt allt det du behöver, vi har vanliga bultar och vagnbultar i olika dimensioner och kan med fördel köpas in billigt i lösvikt. När det kommer till muttrar så har vi förutom den vanliga sorten även inslags- och toppmuttrar samt lås- och hattmuttrar som finns i olika dimensioner. Låsmuttrar används när man vill vara helt säker på att den inte ska lossna. Orsaker som kan få muttrar att lossna är vibrationer eller kraftiga temperaturförändringar. Ett tips ifall man inte har låsmuttrar är att istället använda två muttrar på samma bult för att på ett säkert och effektivt sätt låsa den.

Gör det roligare, gör det själv
Har du redan lagt mycket pengar på virke och annat material för ditt byggprojekt så vill du absolut inte skada det när du monterar ihop det. För att inte skada materialet när det monteras ihop med bult och mutter använder man en bricka. Brickan lägger man mellan bultens skalle och materialet. Då fördelas trycket på en större yta och förhindrar därmed att skallen "äter" sig in i materialet. Brickorna är självklart ytbehandlade för att tåla olika påfrestningar. På Byggmax har vi olika typer av brickor såsom rundbrickor, fyrkantsbrickor, fjäderbrickor och karosseribrickor. När du handlar hos Byggmax så handlar du alltid kvalitet till ett förmånligt pris.

Köp muttrar och brickor billigt hos Byggmax
En bricka kostar inte mycket pengar men den kan vara otroligt viktig vid monteringsjobb för att skydda materialet. Glöm inte brickan till ditt nästa byggprojekt.

41 artiklar

 1. Vagnsbult i lösvikt
  MVBF, förzinkad och varmförzinkad
  Vagnsbult i lösvikt
  Pris från
  99 95 kr /kg
 2. Bult i lösvikt
  Sexkantsbult M6S, förzinkad och varmförzinkad
  Bult i lösvikt
  Pris från
  99 95 kr /kg
 3. Mutter och bricka i lösvikt
  Förzinkad och varmförzinkad
  Mutter och bricka i lösvikt
  Pris från
  99 95 kr /kg
 4. ISLAGSMUTTER M8X22X11MM
  4 st
  ISLAGSMUTTER M8X22X11MM
  Pris från
  14 95 kr /st
 5. Surformhyvel Stanley
  Hobby
  Surformhyvel Stanley
  Pris från
  79 95 kr /st
 6. BULT M6S FZB 8X50MM
  6 st
  BULT M6S FZB 8X50MM
  Pris från
  24 95 kr /st
 7. Hattmutter
  FZB
  Hattmutter
  Pris från
  79 95 kr /st
 8. Bricka
  RB, FZB
  Bricka
  Pris från
  10   kr /st
 9. SKARVMUTTER FZB M10X50MM
  2 st
  SKARVMUTTER FZB M10X50MM
  Pris från
  29 95 kr /st
 10. Låsmutter
  FZB
  Låsmutter
  Pris från
  10   kr /st
 11. ISLAGSMUTTER M10X25X12MM
  4 st
  ISLAGSMUTTER M10X25X12MM
  Pris från
  19 95 kr /st
 12. Toppmutter 1517 Habo
  Habo 1517, M6, 4-pack
  Toppmutter 1517 Habo
  34   kr /st
 13. Mutter
  FZB
  Mutter
  Pris från
  10   kr /st
 14. SKARVMUTTER FZB M8X40MM
  2 st
  SKARVMUTTER FZB M8X40MM
  Pris från
  24 95 kr /st
 15. Inslagsmutter 3206 Habo
  Habo 3206, gänga M4, 4-pack
  Inslagsmutter 3206 Habo
  20 95 kr /st
 16. Inslagsmutter 3206 Habo
  Habo 3206, gänga M5, 4-pack
  Inslagsmutter 3206 Habo
  23 95 kr /st
 17. VINGMUTTER FZB M6
  10 st
  VINGMUTTER FZB M6
  Pris från
  29 95 kr /st
 18. VINGMUTTER FZB M8
  5 st
  VINGMUTTER FZB M8
  Pris från
  24 95 kr /st
 19. LÅSMUTTER FZB M10
  10 st
  LÅSMUTTER FZB M10
  Pris från
  24 95 kr /st
 20. BULT M6S FZB 8X30MM
  6 st
  BULT M6S FZB 8X30MM
  Pris från
  19 95 kr /st
 21. Inslagsmutter 3206 Habo
  Habo 3206, gänga M8, 4-pack
  Inslagsmutter 3206 Habo
  25 95 kr /st
 22. MUTTER FZB M5
  10 st
  MUTTER FZB M5
  Pris från
  9 95 kr /st
 23. Startset för Skruvning Wolfcraft
  50 kopplingsbeslag, 300 skruvar i rostfritt stål TX 20, 1 universal bitshållare 60 mm med Torx bits nr. 20
  Startset för Skruvning Wolfcraft
  1495   kr /st

41 artiklar