Jordankare & Stolpskor

Köp jordankare och stolpskor från Byggmax snabbt, enkelt och till ett bra pris. Vi har jordankare och stolpskor med flera olika funktioner och i massor av olika storlekar.

 

Altan och staket med stolpskor från Byggmax

Stolpskor används som förankring mellan stolpar och mark och gjuts eller limmas fast i betong. En stolpsko ger möjlighet att reglera höjden på ett enkelt och smidigt sätt vid byggnation. Några av de vanligaste projekten att använda stolpskor till är när man bygger altan eller staket. Vi kan också tipsa om våra gör-det-själv-projekt med stolpskor.
En plintsko är en stolpsko som redan gjutits fast i en plint och grävs ned i marken.


Använd jordankare för infästning av stolpar

Jordankare är ett alternativ till exempelvis en gjuten stolphållare eller plint av betong och används vid enklare konstruktioner såsom staket, bodar med mera. De slås enkelt ner i marken utan något gjutningsarbete. Ett jordankare består av två sammansatta delar – en fästpunkt för stolpen ovan jord och ett spjut som slås eller skruvas ned i marken för att hålla stolpen på plats. Ett jordankare med spjut slås ned i marken med någon form av slägga. Det kan ta några försök innan man får in snitsen på hur man ska få ner jordankaret i marken, men när du hittat tekniken kommer du få en riktig stabil grund för din altan, staket och andra projekt som kräver jordankare.

 

Jordankare med skruv

Den typ av jordankare som man skruvar ned i marken tycker en del är ännu enklare än att slå ned jordankare. Jordankare med skruv är hittar du också i vårt sortiment på Byggmax. Hos oss har du möjlighet att välja mellan gängat jordankare, alltså den typ av jordankare som skruvas ned och jordankare med spjut som slås ned i marken. Vad som än passar dig och ditt projekt bäst hittar du på Byggmax.

Hur långt ska det vara mellan jordankare är en mycket relevant fråga att ställa sig innan man gör sitt inköp. Detta beror helt på vilken typ av projekt du håller på med. Det är stor skillnad på att bygga ett staket och på att bygga en bod. Om du känner dig osäker kan du alltid ta hjälp av våra göra-det-själv-guider som tar dig från start till mål. Välkommen att inspireras av ännu fler guider.

Jordankare är ett alternativ till exempelvis en gjuten stolphållare eller plint av betong och används vid enklare konstruktioner såsom staket, bodar med mera. De slås enkelt ner i marken utan något gjutningsarbete. En stolpsko ger möjlighet att reglera höjden på ett enkelt och smidigt sätt vid byggnation av exempelvis en altan. Jordankare och stolpskor köper du billigt på Byggmax – vi har flera olika storlekar. Vad behöver du till ditt projekt

13 artiklar

13 artiklar