STYRENHET UKU UPP TILL 18KW SAUNA SWEDEN

ART.NR: 6445723
HUUM UKU Styrenhet (upp till 18 kW aggregat).
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

STYRENHET UKU UPP TILL 18KW SAUNA SWEDEN

HUUM UKU Styrenhet (upp till 18 kW aggregat).

Kontrollenheten är 110x75x22 mm (den svarta styrenheten) och ska placeras utanför bastun. Kontrollboxen är 165x240x66 mm (den större boxen där all elektronik sitter), och den ska placeras i ett torrt utrymme. Om det inte finns möjlighet att placera den utanför bastun, så är det möjligt att placera den inne i bastun men på golvet så långt ifrån aggregatet som möjligt. Den ska inte utsättas för värmestrålning. Vanligtvis byggs denna in i väggen för att den inte ska synas.

•Inkluderar effektbox på 18 kW.
•Temperatur och dörrsensor ingår.
•Inställning av temperatur från 50 till 110 ° C

Läs mer
Varumärke SaunaSweden
Leverantörens artikelnummer 14194

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.