Shingel

Hos oss hittar du takshingel till ett riktigt bra pris! Ett vackert tak ger huset ett lyft redan innan du klivit innanför dörren. Shingel passar de flesta typer av byggnader med ett brett spann av taklutningar. Du hittar allt du behöver hos oss, både online och i våra butiker.

Vad är takshingel?

Shingel är ett takmaterial av formstansade, skifferbelagda asfaltsplattor kombinerat med en glasfiberfilt. Takshingel är ett underhållsfritt tak för exempelvis fritidshus och andra byggnader. Shingel kan lätt misstas för att vara vanlig takpapp men det är långt ifrån samma sak. Shingeltak är brandsäkert då det är mycket svårantändligt. Det har dessutom fördelen att vara mer lättarbetat än många andra material som används till takläggning.

Så lägger du shingeltak

Spika varje shingelplatta mot taket med galvaniserade spikar med stort huvud. Korrekt spikning är väldigt viktigt här. Driv in spiken rakt så att huvudets underkant kommer i nivå med shingelplattans yta, inte djupare. Spika ca 2-3 cm från kanten av shingelplattan. Kika gärna på våra monteringsanvisningar som du hittar på produkterna.

Tips!

Undvik att använda takprodukter med olika färgkoder och satser med olika tillverkningsdatum på samma tak. En liten färgskillnad mellan enskilda shingelplattor är inte ett fel. För att minimera risken för synliga färgvariationer, blanda slumpmässigt shingelplattor från 5-6 förpackningar inför montering.

Takshingel köper du billigt online på Byggmax

Ska du köpa takpapp shingel eller trebolit shingel så är Byggmax rätt affär för dig. Byggmax kan allt du behöver veta om takshingel och shingel. Du är alltid välkommen till en av våra butiker för att få råd av en av våra kunniga säljare.