Väggfärg Cortina Matt Ljust Varmgrå Midun

2,5 L, Svanenmärkt
ART.NR: 187014
Matt snabbtorkande väggfärg i en ljust varmgrå kulör för målning inomhus.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Väggfärg Cortina Matt Ljust Varmgrå Midun

Midun Cortina är en Svanenmärkt snabbtorkande ljust varmgrå väggfärg. Färgen är avsedd för målning inomhus och ger en matt yta. Den lämpar sig bäst för målning av väggar av puts, betong, träfiberplattor, gipsskivor, tapeter, väv och tidigare målade ytor. Tack vare pigment och bindemedel av hög kvalitet täcker färgen väl och är tvättbar. Midun Väggfärg Matt har även en hög ljusbeständighet, vilket innebär att den är motståndskraftig mot att blekas eller skifta i nyans av påverkan från ljus.

OBS! Midun Väggfärg Matt rekommenderas inte att användas direkt på nya trä- och panelväggar eller till sot- och nikotinskadade väggar. Där rekommenderar vi att du målar med Midun Förseglingsfärg först.

Måla med Midun väggfärg

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen. Måla inte om det är kallare än 5 °C. Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla. Se till att underlaget är torrt och rent innan målning, spackla och laga alla hål och ojämnheter med väggspackel. Slipa noga när spacklet torkat och damma slutligen av ytan.

Målning

Börja alltid med att sparmåla väggarna runtom tak, dörrar och fönster med en pensel först. Rolla därefter väggarna 1-2 gånger till ett jämnt och fint resultat med full täckning. Har du släta väggar så ska en roller med kort lugg användas. Till grövre väggar passar en roller med längre lugglängd bättre. Midun Väggfärg torkar på 1-2 timmar och är övermålningsbar efter 4 timmar. Efter cirka 48 timmar är den genomtorr.

Efter målning

Torka av penslar och verktyg noga innan de rengörs i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Lycka till med din målning!

Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Varumärke Midun

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.