Pellets & Ved

Här hittar du ved och pellets som håller hemmet varmt när mörkret och kylan drar in. Både ved och pellets räknas som förnyelsebara energikällor och är dessutom smidiga och ekonomiska att elda med, inte minst på vintern. Handla enkelt och tryggt både online och i butik.

 

Värmepellets, för smidig och billig uppvärmning

Jämfört med ved kräver pelletseldning väldigt lite arbete. Vi har både träbriketter och värmepellets i standardstorlek. Den händige kan konstruera ett automatiskt system där pelletsen matas in i brännaren. Pelletssäckarna är både effektiva och tar lite plats, du får lätt plats med flera månaders förbrukning i ett mindre förråd. En annan fördel med denna energikälla är att du inte alltid måste installera en helt ny vedpanna, det kan räcka med en mindre pelletsbrännare som kopplas ihop med ditt befintliga system. Du kan alltså uppnå en stor förbättring av ditt värmesystem utan att behöva satsa mycket pengar.

 

En ren naturprodukt

Pellets är en ren naturprodukt som består av spill från träindustrin, så här kan du handla med gott samvete för klimatet! Byggmax pellets håller den högsta kvalitetsklassningen enligt svensk standard. Värmepellets pris varierar beroende på om du vill ha 6mm eller 8mm. Dessa levereras i smidiga säckar på 16 kilo och du vet väl att du kan låna en släpvagn hos oss om du vill passa på att köra hem flera månaders behov på en och samma gång? Pelletseldning är väldigt flexibelt och ger dig full kontroll över hur varmt du vill ha det hemma. Har du inte plats inne kan pelletssäckar enkelt förvaras under en presenning i din trädgård. Pellets har även flera andra användningsområden och funkar exempelvis utmärkt som stallströ.

 

Förvara veden med stil

Du har väl inte missat att vi även har vedkorgar av olika slag för att enkelt hjälpa dig att bära in ved och förvara den på stiligast möjligast sätt. Är du riktigt händig så kan du även bygga en egen. Vi guidar dig hela vägen från början till slut. Ta hjälp av vår guide bygg en vedbärare och Helenes maxade vedkorg – vilken passar ditt hem bäst?

 

Köp pellets och ved från Byggmax

Uppvärmning är en stor utgiftspost hos oss i Norden när kylan drar in men om du köper dina spånpellets på Byggmax får du pengar över till annat. Handla enkelt och smidigt både i online och i butik. Klicka här för att hitta din närmsta Byggmaxbutik.

Läs mer
Filtrera

12 träffar

Sortera på
Pellets
8mm, 16kg
från 69 95  kr
Ved
Säck 40l, björkved
från 89 95  kr /st
Pellets
6mm, 16kg
från 47 95  kr
KUTTERSPÅN 100L, CA 20KG
Södra
770x350x370 mm
från 94 95  kr
Träbriketter
1x10kg
från 54 95  kr /st
Vedpanna EKO Nature 40 Metro Therm
Metro Therm
Grå
38 059  kr /st
Upptändningsved
4kg
från 49 95  kr /st
Kombipanna PE-20 Metro Therm
Metro Therm
600x640x1570mm, grå
33 995  kr /st
Upptändningspåse vit 100st
5-7 min brinntid
från 59  kr /stk
Pelletsbrännare S1X Metro Therm
Metro Therm
röd/grå
16 925  kr /st
Tändkuber Mustang 72-pack
Ekologisk
från 29 95  kr /st
Pelletsbrännare S2 Metro Therm
Metro Therm
röd/grå
24 009  kr /st