Pellets & Ved

Här hittar du ved och pellets som håller hemmet varmt när mörkret och kylan drar in. Både ved och pellets räknas som förnyelsebara energikällor och är dessutom smidiga och ekonomiska att elda med, inte minst på vintern. Handla enkelt och tryggt både online och i butik.

 

Värmepellets, för smidig och billig uppvärmning

Jämfört med ved kräver pelletseldning väldigt lite arbete. Vi har både träbriketter och värmepellets i standardstorlek. Den händige kan konstruera ett automatiskt system där pelletsen matas in i brännaren. Pelletssäckarna är både effektiva och tar lite plats, du får lätt plats med flera månaders förbrukning i ett mindre förråd. En annan fördel med denna energikälla är att du inte alltid måste installera en helt ny vedpanna, det kan räcka med en mindre pelletsbrännare som kopplas ihop med ditt befintliga system. Du kan alltså uppnå en stor förbättring av ditt värmesystem utan att behöva satsa mycket pengar.

 

En ren naturprodukt

Pellets är en ren naturprodukt som består av spill från träindustrin, så här kan du handla med gott samvete för klimatet! Byggmax pellets håller den högsta kvalitetsklassningen enligt svensk standard. Värmepellets pris varierar beroende på om du vill ha 6mm eller 8mm. Dessa levereras i smidiga säckar på 16 kilo och du vet väl att du kan låna en släpvagn hos oss om du vill passa på att köra hem flera månaders behov på en och samma gång? Pelletseldning är väldigt flexibelt och ger dig full kontroll över hur varmt du vill ha det hemma. Har du inte plats inne kan pelletssäckar enkelt förvaras under en presenning i din trädgård. Pellets har även flera andra användningsområden och funkar exempelvis utmärkt som stallströ.

 

Förvara veden med stil

Du har väl inte missat att vi även har vedkorgar av olika slag för att enkelt hjälpa dig att bära in ved och förvara den på stiligast möjligast sätt. Är du riktigt händig så kan du även bygga en egen. Vi guidar dig hela vägen från början till slut. Ta hjälp av vår guide bygg en vedbärare och Helenes maxade vedkorg – vilken passar ditt hem bäst?

 

Köp pellets och ved från Byggmax

Uppvärmning är en stor utgiftspost hos oss i Norden när kylan drar in men om du köper dina spånpellets på Byggmax får du pengar över till annat. Handla enkelt och smidigt både i online och i butik. Klicka här för att hitta din närmsta Byggmaxbutik.

Läs mer
Filtrera

12 träffar

Sortera på
8 mm, 16 kg
Från 89 85  kr
Säck 40l, björkved
Från 99 95  kr
Södra
770x350x370 mm
94 95  kr
1x10kg
Från 64 95  kr
4kg
Från 49 95  kr
Ekologisk
Från 10  kr
Södra
6kg
Från 10  kr
5-7 min brinntid
Från 49 95  kr
Metro Therm
600x640x1570mm, grå
47 995  kr
Metro Therm
Grå
62 195  kr
Metro Therm
röd/grå
18 955  kr
Metro Therm
röd/grå
26 889  kr