Foderklossar och sockelklossar

Hos oss hittar du foderklossar av hög kvalité till ett riktigt bra pris! Foderklossar och sockelklossar ger ett vackert och stilrent intryck på dörr- och fönsterfoder inomhus. Du hittar allt du behöver hos oss, både online och i våra butiker.

Dekorklossar är tänkta att ge snygga avslutningar och övergångar mellan lister och foder inomhus. De gör arbetet snabbare eftersom man slipper geringssåga och dessutom ger det en snygg finish. Vitmålad innertakskloss av furu gör snickarlivet lite enklare. Tycker du det är svårt att få till snygga geringar i innerhörn när du sätter taklister Innerhörnsklossen löser det problemet. Kapa bara listerna vinkelräta och sätt klossen i hörnet och du får ett snyggt hörn med lite gammaldags känsla.

 

Så fäster du foderklossar och sockelklossar

Montera med försänkt skruv eller dyckert som försänks med spikdrivare. Dyckert är en spik utan huvud, alternativ väldigt litet huvud. Varför den har så litet huvud är för att den ska synas så lite som möjligt på de dörrfoder och fönsterfoder du planerar att ha i hemmet. Förborra gärna för att slippa sprickbildning. Eller slå till spikspetsen med hammaren så spricker inte klossen lika lätt.

 

Så underhåller du foderklossar och sockelklossar

Behöver du måla om klossen ska du först tvätta med ett alkaliskt rengöringsmedel för att få bort fett. Spackla vid behov, slipa därefter lätt med fint slippapper.

 

Gör det själv

Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Montera golvsocklar, skurklossar, dörrfoder och taklister helt på egen hand. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se projektet här.

 

 

 

 

 

7 artiklar

 1. Innerhörnkloss
  30x30x155, 2st/frp
  Innerhörnkloss
  Pris från
  139   kr /st
 2. Innertakhörn
  42x42x100 mm, 2st/frp
  Innertakhörn
  Pris från
  139   kr /st
 3. Foderkloss
  28x75x75 2st/frp
  Foderkloss
  Pris från
  149   kr /st
 4. Sockelkloss
  28x75x100 mm, 2st/frp
  Sockelkloss
  Pris från
  159   kr /st
 5. Foderkloss
  100x100x28 2st/frp
  Foderkloss
  Pris från
  159   kr /st
 6. Sockelkloss
  100x155x28 2st/frp
  Sockelkloss
  Pris från
  159   kr /st
 7. Innertakhörn
  50x50x90 mm, 2st/frp
  Innertakhörn
  Pris från
  149   kr /st

7 artiklar