Impregnerade vangstycken

Hos oss hittar du impregnerade vangstycken, också kallade trappstycken i olika dimensioner som låter dig bygga stabilt och säkert till ett riktigt bra pris. Vangstycket används på sidorna av trappan och fungerar som stöd för planstegen. Färdiga vangstycken gör det lätt att bygga en snygg och bekväm trappa till altanen, trädäcket eller trädgårdsgångens sluttningar.

 

Såhär gör du

Se till att vangstyckena har stabilt underlag att vila på. Underlaget kan utgöras av ett tralldäck eller om trappan går till mark exempelvis trädgårdsplattor av betong. Det är inte nödvändigt, men ett tips för att få vangstyckena helt i nivå med varandra är att fixera dem vid varandra från baksidan med exempelvis 28x120 mm trallbräda. Vangstyckets ovansida placeras i liv med trädäckets eller verandans bärande spikreglar eller 28 mm under det översta trappstegets nivå. För tryckimpregnerade vangstycken rekommenderar vi spik och skruv i rostfritt stål.

 

Då ska du välja impregnerat virke

Om trä utsätts för fukt under en längre period så ruttnar det och därför behöver alla konstruktioner utomhus och speciellt de som är fast förankrade i mark och vatten, ett fullgott och garanterat rötskydd. Därför ska du välja en tryckimpregnerad trappa.

Olika bestrykningsmedel som exempelvis träoljor tränger endast in en liten bit i virket och ger endast ett ytskydd, det är endast tryckimpregneringsmetoden som kan ge skydd av hela virket. Utan tryckimpregneringen är godkända träskyddsmedel inte effektiva.


Träskyddsklasser

Alla tryckta reglar som säljs på Byggmax är NTR-klassat, vilket betyder att Nordiska Träskyddsrådet (NTR) garanterar högsta klass och lämnar 20 års rötskyddsgaranti. Garantin omfattar träskyddsklasserna NTR/A och NTR/AB.

Svenskt NTR-klassat virke är dimensionsbundet vilket innebär att de grova dimensionerna, 45x145mm och grövre som används i direkt kontakt med mark och vatten, exempelvis staket och stolpar, alltid impregneras i träskyddsklass NTR/A. Detta innebär att tunnare dimensioner som används ovan mark impregneras i träskyddsklass NTR/AB.

 

Hantverkartjänster

Det är inte alltid lätt att bygga rätt. Behöver du hjälp med ditt byggprojekt så erbjuder vi även hantverkartjänster där du kan ta hjälp av proffs till ditt byggprojekt. Ta in offerter från hantverkare och byggföretag nära dig, på ett enkelt och smidigt sätt. Vi har även tips och råd för hur du får en snygg altan.

22 artiklar

 1. Vangstycke 3-steg
  NTR/A
  Vangstycke 3-steg
  Pris från
  149   kr /st
 2. Vangstycke 7-steg
  NTR/A
  Vangstycke 7-steg
  Pris från
  369   kr /st
 3. Vangstycke 5-steg
  NTR/A
  Vangstycke 5-steg
  Pris från
  239   kr /st
 4. VANGSTYCKE 4-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 4-STEG
  379   kr /st
 5. VANGSTYCKE 7-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 7-STEG
  619   kr /st
 6. VANGSTYCKE 2-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 2-STEG
  229   kr /st
 7. VANGSTYCKE 3-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 3-STEG
  299   kr /st
 8. Vangstycke 2-steg
  NTR/A
  Vangstycke 2-steg
  139   kr /st
 9. VANGSTYCKE 5-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 5-STEG
  465   kr /st
 10. VANGSTYCKE 6-STEG
  NTR/A
  VANGSTYCKE 6-STEG
  569   kr /st
 11. Vangstycke 4-steg
  NTR/A
  Vangstycke 4-steg
  289   kr /st
 12. Vangstycke 3-steg
  NTR/A
  Vangstycke 3-steg
  199   kr /st
 13. Vangstycke 6-steg
  NTR/A
  Vangstycke 6-steg
  359   kr /st
 14. Vangstycke 5-steg
  NTR/A
  Vangstycke 5-steg
  329   kr /st
 15. Vangstycke 4-steg
  NTR
  Vangstycke 4-steg
  385   kr /st
 16. Vangstycke 3-steg
  NTR/A
  Vangstycke 3-steg
  295   kr /st
 17. Vangstycke 5-steg
  NTR/A
  Vangstycke 5-steg
  495   kr /st

22 artiklar