Tryckimpregnerat virke

Hos oss hittar du ett stort urval av impregnerat virke till ett bra pris. Ska du påbörja eller avsluta ett pågående utomhusprojekt så är det tryckimpregnerat trä du ska använda dig av. Den här typen av virke är beständigt mot väder och vind då det är behandlat för att motverka röta. Här hittar du bland annat impregnerade stolparreglar och trall.

Så behandlar du tryckimpregnerat virke
Tryckimpregnerat virke finns i många olika dimensioner hos Byggmax. Vi har både riktigt bra reglar och trätrall som låter dig njuta av din utomhuskonstruktion i många år. Tryckt virke behöver inte underhållas utan garanterar ett långvarigt skydd mot främst röta. Vill man däremot behålla det fräscha utseendet bör man med jämna mellanrum bestryka det med träolja. Denna behandling hjälper även virket att bättre motstå vissa formändringar som exempelvis sprickbildning i starkt utsatta lägen som på husfasader. Är träet däremot smutsigt eller missfärgat så kan du enkelt tvätta med trallrent.

- För impregnerat virke bör du använda spikar och skruvar i rostfritt stål.
- Impregnerat trä kan ytbehandlas som vanligt trä efter ett år. Virket skall vara torrt då det behandlas.

Då ska du välja impregnerat virke
Om trä utsätts för fukt under en längre period så ruttnar det och därför behöver alla konstruktioner utomhus i allmänhet och i speciellt de som är fast förankrade i mark och vatten, ett fullgott och garanterat rötskydd. Olika bestrykningsmedel som exempelvis träoljor tränger endast in en liten bit i virket och ger endast ett ytskydd, det är endast tryckimpregneringsmetoden som kan ge skydd av hela virket. Utan tryckimpregneringen är godkända träskyddsmedel inte effektiva.

Träskyddsklasser
Allt tryckimpregnerat virke som säljs på Byggmax är NTR-klassat. Detta betyder att Nordiska Träskyddsrådet (NTR) garanterar högsta klass, och lämnar 20 års rötskyddsgaranti. Garantin omfattar träskyddsklasserna NTR/A och NTR/AB.

Gör det själv
Byggmax är av och för hemmafixaren och vårt motto är "gör det själv". Och kan du inte helt själv så kan vi hjälpa dig att nå drömmen, vare sig du ska bygga ditt eget hus, staket eller altan. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se vår gör det själv guide här.

En av Byggmax mest uppskattade byggprojekt är bygga altan, ett projekt som tillåter både vänner och familj att njuta av solen. Och eftersom det numera inte krävs bygglov för att bygga altan, så är det fritt fram! Vi ger dig tips och råd om hur du bygger altan som ett proffs.

1 produkt

  1. Pris från
    27 95 kr /m
    2-10 d

1 produkt