Bastu

Har du funderat på att bygga bastu? Att bada bastu är riktigt mysigt. Samla familj och vänner förav våra bastu tillbehör blir bygget komplett.

Bastustugor och rum

Byggmax har olika varianter på bastumodeller, du kan välja mellan att bygga en bastu inomhus, ett basturum eller en fristående bastu med bra ventilation i olika storlekar. De finns bastu vedeldad och elektriska att välja på. Det går att även att få en bastu med relax. Våra basturum håller mycket hög kvalitet och är av obehandlad trä, mät gärna upp ytor du tänker använda för bygget så alla yttermått stämmer. Vill ni ha en modell med mer ljusinsläpp väljer ni en med större fönster. Eller varför inte skapa en hel spaavdelning hemma? Hos oss på Byggmax hittar du även härliga spabad som du kan ha som ett komplett till din nya bastu. Modulen går även att bygga på en bastuflotte, där ni kan tillbringa många härliga timmar ute på sjön med bastubad med familj och vänner.

Relaxavdelning med egen bastu

Bastuhus är lätta att bygga upp, men det du bör tänka på är att om den ska vara utomhus är det bra att få upp takbeläggningen snabbt då det blir ett extra skydd på taket. Innan du sätter ditt bastuhus på plats bör du bygga en grund, vilken du kan göra genom att avlägsna ca 40 cm jord, placera ut en markduk, lägg sedan ett lager grus och avsluta med grundsten. Använda gärna reglar som impregnerats då de håller längre. Var noga med måtten så att alla linjer blir raka och bastun står stadigt. Många bygger annars sin bastu i källaren där det oftast finns outnyttjade utrymmen.

En bastu som håller i många år

Om du vill sätta upp en bastubyggnad är det bara att göra en planlösning. Behandla utsidan med vädertålig färg eller olja in den så har du en bastu som håller i många år. Isolering brukar inte ingå, men du kan enkelt isolera din bastuvägg och klä in den med till exempel bastupanel. Den klassiska bastuväggen är tillverkad i trä, men det år även att klä väggarna med dekorsten. Golvet behöver en fuktspärr som står emot vatten, tänk på att golvplankor bör vara hyvlade så att de inte ger stickor i fötterna. Under våra bastutillbehör hittar du bänkar som kan vara ett bra komplett till bastun.

Köp billig bastu hos Byggmax

Välkommen in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av bastu och tillbehör

Med hjälp av våra gör-det-själv guider kan du få tips och inspiration på andra projekt för hemmasnickare.

2 artiklar

  1. 519   kr /st
  2. 595   kr /st

2 artiklar