Bastutunna Anette Palmako

ART.NR: 667092
Lyxig bastutunna för avkopplande stunder.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Bastutunna Anette Palmako

Lyxig bastutunna för avkopplande stunder.

Formen på bastutunna ger en bra luftcirkulation, värmefördelningen är mycket jämn - efter att den varma luften stiger upp i ångbadet slingrar den sedan försiktigt ner på varsin sida av bastun. Sval luft dras in i den låga ventilen av vakuumet som skapas av varmluft som stiger upp, som sedan blåser ut den höga ventilen på motsatt sida av rummet.

Bastulavar med rygg tar bort trycket från ländrygg, axlar och nacke och hjälper till med att få ryggraden att vara i ett neutralt läge. Dessa bänkar är gjorda av asp som har låg värmeledningsförmåga och inte släpper ut harts.

Avtagbart 28 mm golvgaller i trä kan enkelt rengöras, är inte halt och känns riktigt bra under fötterna. De mysiga bänkarna utanför erbjuder en trevlig plats där du kan ta en kort paus, andas frisk luft eller njuta av förfriskningar.

Främre rum kan användas till många olika ändamål – du kan antingen tvätta dig eller förvara sakerna där, byta kläder, ta en kort paus eller ibland bara gömma dig för dåligt väder.

Svart takshingel och underlagspapp ingår i setet.

Bastun har dörrar och fönster av hög kvalitet. Ångrummets glasdörr har ett 8 mm härdat glas, medan den delvis glasade ytterdörren har ett 4-6-4 mm dubbelt härdat glas. Fönstret har ett 3-6-3 mm dubbelglas.

Specifikationer

• Längd x bredd: 270x328 cm
• Totalhöjd: 225 cm
• Vertikala väggar: 28 mm
• Ångrummet: 169x182 cm, dörröppning 50x161 cm; 8 mm härdat glas
• Främre rum: 147x182 cm, dörröppning 49x159 cm; 4-6-4 mm härdat dubbelglas
• Fönster 80x45 cm av 3-6-3 dubbelglas
• Värmarens säkerhetsräcke: 634x457 mm

Värmaren köps separat

En värmare är hjärtat i en bastu. Även om både vedeldade och elektriska värmare har sina fördelar och nackdelar, är valet av värmare så småningom en fråga om personlig preferens. Palmakos bastur är utvecklade för uppvärmning med elvärmare. Elvärmare värmer upp bastun snabbt, låter användarna ha kontroll över temperaturen och ändra den enkelt. Tänk på att använda en legitimerad elektriker för att slutföra installationen av en elvärmare.
Läs mer
Varumärke Palmako
Leverantörens artikelnummer 110071

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.