Dörrkarmar

När du köper nya innerdörrar är det viktigt att du har passade dörrkarmar. Hos oss på Byggmax hittar du flera olika typer av dörrkarmar, både som lösa och kompletta med lister. Du kan välja mellan vitmålade eller helt obehandlade karmar.

Skillnad mellan dörrkarm  och foder?

När du köper nya innerdörrar så tänker du oftast inte så mycket på dörrkarmen, utan du går oftas runt och kollar på alla olika typer av stilar på dörrar. Ibland kan det vara svårt att skilja på vad som är en dörrkarm och vad som är foder. Alla lister som ramar in innerdörrarna är foder som används för att dölja övergången mellan väggen och karmen. Själva dörrkarmen sitter i väggen och dess funktion är att hålla dörren på plats. 

 

Vilken dörrkarm ska jag välja?

Det kan vara svårt att veta vilken dörrkarm man ska köpa. Det finns enklare varianter där du köper karm och sedan lister. Men det kan vara enkelt att köpa ett komplett karmsett, då får du även med lister. 

Om du letar efter ljuddämpade dörrar är det även viktigt att du väljer en ljuddämpade karm. 

I äldre hus kan det vara svårt att använda en vanligt standardkarm, då det kan vara höjdskillnader på golvet eller att dörröppningen har olika mått, detta kan lösas genom att använda dig av flexibla karmar som då kan anpassas till väggtjocklek och sneda vinklar. 

 

Bra att tänka på när du köper dörrkarm

När du köper nya dörrkarmar kan det vara bra att köpa kvistfria dörrkarmar eftersom dörrkarmar med kvistar kommer med åren bli synliga och då blir det en gul fläck på kvistarna i karmen. 

Köp billiga dörrkarmar hos Byggmax

Kom in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av dörrkarmar. 
 

3 artiklar

3 artiklar